Kulturministeren besøger FCK’s superligahold for at tale om matchfixing

Mandag den 2. november besøger kulturminister Bertel Haarder FC Københavns superligahold i forbindelse med kampagnen (www.stopmatchfixing.dk). Besøget er ét af over 200 klubbesøg, som gennemføres i kampagnen ”#stopmatchfixing.dk – sig noget, hvis du ser noget”.

 

Den nationale kampagne mod matchfixing er nu for alvor i gang. I de kommende måneder vil kampagnen besøge over 200 danske idrætsklubber for at undervise i og diskutere matchfixingudfordringerne i Danmark inden for de 5 sportsgrene, som er mest truet: tennis, håndbold, fodbold, badminton og ishockey.

 

På mødet den 2. november vil FCK’s spillere få mulighed for at høre mere om de aktuelle trusler samt diskutere, hvad de som spillere selv kan gøre for at dæmme op for kriminaliteten.

 

Kampagnen #stopmatchfixing.dk blev igangsat i foråret 2015 af Kulturministeriet i samarbejde med Danske Spil, DIF, DBU, og spiludbydere under DOGA. Formålet er at oplyse idrætsudøverne om konsekvenserne ved matchfixing og skabe en kultur, hvor spillerne, trænerne og lederne alle er klar over, at de har et fælles ansvar for at ”sige noget, hvis de ser noget” og forhindre matchfixing.

 

Kampagnen består af en række aktiviteter:

  • Over 200 opsøgende klubbesøg i hele Danmark
  • Kampagnehjemmesiden www.stopmatchfixing.dk
  • Målrettet viral indsats på sociale medier bl.a. via et ambassadørnetværk af idrætsstjerner
  • En 24-timers bemandet hotline på tlf. 70 70 70 94
  • Events, undersøgelser og fysiske møder.

Indsatsen mod matchfixing inkluderer også oprettelsen af en ny national platform, der skal bekæmpe aftalt spil samt supplerende ny lovgivning, der vil kriminalisere bestikkelse inden for idrætten. 

 

Yderligere oplysninger

Kulturministeriets pressetelefon, tlf.: 22 76 51 16