Kulturministeren kårer det bedste koncept for en bærerdygtig digital kultur

Lørdag den 12. oktober dyster fire finalister i en konkurrence om den bedste ide til at sikre et lovligt kulturforbrug på nettet i fremtiden.

Unge kulturbrugere, kunstnere og specialister fra de kreative brancher har arbejdet sammen om nye digitale løsninger og ideer til, hvordan vores digitale kultur – film, musik, spil og litteratur – kan give værdi for kunstnere, forbrugere og producenter, fremover. På lørdag den 12. oktober kårer et dommerpanel den bedste idé. I dommerpanelet sidder kulturminister Marianne Jelved, filmdirektør Peter Aalbæk, musiker Tomas Barfod, Udviklingsdirektør i TDC-gruppen Anders Blauenfeldt samt Morten Strunge fra e-bogstjenesten Mofibo. 

Samarbejde mellem brugere, kunstnere og branchefolk

Konkurrencen er en del af kampagnen Share With Care (www.sharewithcare.dk), som Kulturministeriet, RettighedsAlliancen, Teleindustrien og DI ITEK står bag i fællesskab. Formålet med konkurrencen er at opdyrke et samarbejde mellem unge kulturbrugere, kunstnere og producenter samt specialister inden for innovation, teknologi og digital forretning, så lovlige digitale tjenester gør ulovlig kopiering overflødig. Den digitale kulturs fremtid er nemlig et fælles ansvar, og det afspejler konkurrencen. Den er første skridt i retning mod at brugere, kunstnere og branchefolk sammen finder nye løsninger, der giver værdi for kunstnerne, rettighedshaverne og de unge selv. 

Kulturminister Marianne Jelved siger:

”Med Share With Care sætter vi fokus på de mange lovlige tjenester, som den digitale udvikling stiller til rådighed for os kulturforbrugere. Det er nødvendigt, når vi skal sikre et bæredygtigt fremtidigt kulturforbrug. På lørdag kårer vi så en vinder i konkurrencen om den bedste idé til en bæredygtig digital kultur. Jeg ser frem til at se finalisterne præsentere deres idéer på lørdag, og jeg håber, at vinderkonceptet kan give os en fornemmelse af, hvordan fremtidens kulturforbrug kan indrettes til gavn for os alle sammen.” 

Fire koncepter for en mere bæredygtig digital kultur

De fire koncepter, som er nået finalen, ”All You Can Culture”, ”Bee Legal”, ”Seetrue” og ”Selvhenter”, drejer sig alle sammen om at gøre ulovlig kopiering unødvendig – så de lovlige tjenester for litteratur, film, tv, spil og musik bliver det naturlige valg for forbrugerne. Selvom idéerne ikke kan løfte den opgave alene, er de fælles løsninger et skridt på vejen. Vinderen af konkurrencen får desuden 20.000 kr. og en iværksætterpakke til at udvikle sit koncept yderligere og nå endnu længere. 

Se videopræsentationer af alle fire finalisters koncepter på kampagnens facebookside 

Pressekontakt

 

Kulturministeriet:
Kontorchef Bente Skovgaard Kristensen, tlf. 22 75 76 61

Teleindustrien:
Direktør Jakob Willer, tlf. 20 10 23 65

DI ITEK:
Chefkonsulent Christian Hannibal, tlf. 20 64 48 72

RettighedsAlliancen:
Leder og talsmand Maria Fredenslund, tlf. 21 64 74 48 

Yderligere oplysninger

Finalen afholdes lørdag den 12. oktober kl. 16 i DARE2mansion, Vermundsgade 13-15, 2100 København Ø. Hvis du ønsker mere information om kampagnen Share With Care, finalen eller mulighed for interview med de unge finalister, kan du kontakte kampagnekonsulent Nikoline Olsen, tlf. 30 66 92 50.

Du kan også få mere information om kampagnen på www.sharewithcare.dk samt følge finalen på Facebook, Twitter og Instagram. Vores profiler finder du her:

Facebook: www.facebook.com/ShrWthCr

Instagram: #sharewithcare

Twitter: @SharedWithCare