Kulturministeren modtager fornem pris for kampagnen ”Danmark Læser”

Kulturminister Marianne Jelved modtager i dag Danmarks Biblioteksforenings Fonds Bibliotekspris. Valget er faldet på ministeren, fordi hun har lanceret kampagnen ”Danmark Læser”, som skal få flere danskere til at læse skønlitteratur.

Kulturminister Marianne Jelved siger:

”Jeg er utroligt glad for at modtage denne pris. Den betyder noget særligt for mig, fordi den viser, at fagfolk bakker op om projektet. Det er vigtigt for mig. Skønlitteraturen har en stor betydning for vores liv og vores forståelse for hinanden. Den binder os sammen som folk og er på den måde et vigtigt fundament i vores demokrati. Jeg håber, at ”Danmark Læser” får flere danskere til at læse skønlitteratur – og denne anerkendelse fra Danmarks Biblioteksforening viser, at vi er på rette vej. Det takker jeg for.” 

Afgående formand for Danmarks Biblioteksforening Vagn Ytte Larsen siger:

”Prismodtageren er ingen ringere end kulturminister Marianne Jelved, som får prisen for initiativet ”Danmark Læser”, et initiativ som Kulturministeren lancerede på Danmarks Biblioteksforenings årsmøde i 2013, som ikke kun er en helt særlig og bemærkelsesværdig indsats for dansk biblioteksvæsen, men for hele Danmark og den demokratiske samtale.” 

Baggrund

Det er første gang, at prisen fra Danmarks Biblioteksforenings Fonds Bibliotekspris bliver uddelt. ”Danmark Læser” løber over en fireårig periode, og der forventes afsat i alt 20 mio. kr. til kampagnen. Initiativet indeholder blandt andet en konkurrence mellem kommunerne om, hvem der kan finde på de mest kreative og spændende tiltag, der kan få flere til at læse. 

Læs mere om Danmark Læser på initiativets egen hjemmeside

Yderligere oplysninger

Kulturministeriets pressetelefon, tlf.: 22 76 51 16
Direktør Michel Steen-Hansen, Danmarks Biblioteksforening, tlf.: 40 30 52 30