Kulturministeren ønsker Simon Steen-Andersen tillykke med Nordisk Råds Musikpris

Komponisten Simon Steen-Andersen modtog prisen for værket Black Box Music, da Nordisk Råds fem priser blev uddelt ved den store prisgalla den 29. oktober i Stockholm.

Kulturminister Marianne Jelved siger:

"Jeg ønsker Simon Steen-Andersen tillykke med prisen. Simon Steen-Andersen har sin unge alder til trods allerede modtaget talrige nationale og internationale priser for sin nyskabende måde at arbejde med komposition på, og nu Nordisk Råds Musikpris. Hans værker bliver opført kloden rundt, og det kan vi alle være stolte af. 

Hædringen af kunst og kultur i nordisk sammenhæng er noget, vi alle har del i. For vi hører sammen i Norden, og de fælles oplevelser af nordisk kunst og kultur binder os sammen og bekræfter den nordiske æstetik og det fælles nordiske kulturelle udgangspunkt."

Andre prisvindere

Udover Nordisk Råds Musikpris fik Kjell Westö litteraturprisen for Hägring 38, Benedikt Erlingsson fik filmprisen for Om heste og mænd, Håkon Øvreås og Øyvind Torseter fik børne- og ungdomslitteraturprisen for Brune, mens Reykjavik Kommune fik miljøprisen.

Yderligere oplysninger

Kulturministeriets pressetelefon, tlf.: 22 76 51 16