KULTURMINISTEREN ØNSKER STATENS TEATERSKOLE TILLYKKE

Statens Teaterskole fejrer den 9. september 2008 sit 40 års jubilæum med deltagelse af Hendes Majestæt Dronningen og kulturminister Brian Mikkelsen.

Statens Teaterskole har, siden den blev en selvstændig skuespilskole i 1968, udviklet sig til en moderne scenekunstsskole med en mangfoldighed af fag. Det er i dag en videregående uddannelse med internationalt udsyn, der spiller en stor rolle i Danmarks mangfoldige teaterliv og for dansk films mange succeser. Statens Teaterskole rummer en bred vifte af specialistuddannelser, der støtter op om alle processer inden for scenekunst fra dans og skuespil, instruktion, over lys og lyd til scenografi og produktion.

I anledning af jubilæet vil Statens Teaterskole invitere det brede publikum indenfor på skolen til at overvære undervisning, udvalgte forestillinger mv. Som noget nyt vil Statens Teaterskole også afvikle forestillinger ud af huset.

I anledning af jubilæet udtaler kulturminister Brian Mikkelsen:

”Jeg ønsker Statens Teaterskole et stort tillykke med jubilæet. Jeg er imponeret af den bredde i faglighed, som skolen formår at rumme.  Det er imponerende, som skolen i løbet af de 40 år har udviklet sig til et stærkt fagligt fyrtårn. Skolen er central både som uddannelsesinstitution og kulturinstitution og har en rigtig stor andel i udviklingen af dansk teater og film. Det glæder mig, at skolen vil benytte jubilæet til at sætte yderligere fokus på rollen som kulturinstitution ved at tage initiativer til at byde offentligheden inden for på skolen i endnu højere grad.”

Yderligere oplysninger

Kulturministeriet:
Pressechef Martin Østergaard-Nielsen tlf.: 33 92 35 98
Afdelingschef Steen Kyed tlf.: 33 92 98 21

Statens Teaterskole:
Rektor Sverre Rødahl: 20 28 35 55