Kulturministeren og DR samler danskernes kærlighedshistorier

Op til Kulturnatten samler kulturminister Marianne Jelved og DR danskernes kærlighedshistorier. Forfatter Mette Moestrup og dramatiker Line Knutzon vil herefter vælge mellem de indsendte historier og flette dem sammen i et værk – en collage eller scrapbog.

Har du en kærlighedshistorie, der er værd at fortælle videre? Den kan være så dryppende af romantik, at Hollywood snart må komme på sporet af den. Måske endte den i tårer og hjertesorg. Måske var den hemmelig og forbudt. Eller også var den bare virkelig sjov.

I forbindelse med kulturminister Marianne Jelveds kampagne Danmark Læser samler DR og Kulturministeriet danskernes kærlighedshistorier. Historierne bliver brugt som inspiration til en collage/novelle/digtsamling om kærlighed, som to af forfatterne bag bogen ’Frit Flet’, digteren Mette Moestrup og dramatiker Line Knutzon, skriver. Værket bliver præsenteret på Kulturnatten i Kulturministeriet.

Kulturminister Marianne Jelved siger:

”Alle mennesker møder kærligheden. Det er en af de ting i livet, der binder os sammen på tværs af køn, alder, geografi og værdier. Litteraturen har på mange måder samme funktion. Den er et sted, hvor vores empati og forståelse bliver vakt. Hvor vi mødes som mennesker. Derfor bliver man heller aldrig træt af at høre en god kærlighedshistorie, og jeg glæder mig til at høre de indsamlede historier."

Sådan sender du din kærlighedshistorie


Skriv en kærlighedshistorie. Den skal være sand for dig. Den må max. fylde 1 A4-side. Skriv, som du plejer. Send et billede med – eller læg det på din Instagram med tagget #kærlighedshistorier. Det skal være et billede af en ting, som du forbinder med din kærlighedshistorie. 

Line Knutzon og Mette Moestrup læser alle historier og udvælger/redigerer nogle af dem til en collage, som bliver læst op i Kulturministeriet på kulturnatten 10. oktober. Det bliver også sendt i radioen på DR. 

Send din kærlighedshistorie til bogklub@remove-this.dr.dk senest mandag den 29. september 2014 og husk at nævne det, hvis du vil være anonym.

Projektet er arrangereret af Kulturministeriet som en del af kampagnen “Danmark Læser”. 

Yderligere oplysninger
Kulturministeriets pressetelefon, tlf. 22 76 51 16