Kulturministeren overrækker forskningspris

Den 9. december overrækker kulturminister Marianne Jelved "Julius Bomholt Prisen".

Julius Bomholt Prisen tildeles for nyskabende forskning på kulturområdet, som er publiceret inden for de seneste tre år.

Formålet med prisen er at hædre og fejre fremragende forskningsindsatser på Kulturministeriets område og øge fokus på forskningen samt motivere forskningsindsatsen på kulturområdet.

Ny medalje til vinderen

Overrækkelsen af årets Julius Bomholt Pris finder sted den 9. december under Julius Bomholt-seminaret. I år uddeles for første gang en medalje til modtageren af prisen. Medaljen er udført i bronze og skabt af billedkunstner Morten Stræde.

Julius Bomholt-seminaret sætter fokus på forskning

På Julius Bomholt-seminaret er der fokus på forskningen og mangfoldigheden af spændende projekter på Kulturministeriets område. Seminaret afholdes hvert år i december af Kulturministeriets Forskningsudvalg og i år har et visionspanel af forskere bidraget til sammensætningen af programmet.

Seminaret afholdes i år den 9. december fra kl. 13.00-16.00 i Harsdorfsalen på Statens Arkiver. Julius Bomholt Prisen og medalje overrækkes af kulturminister Marianne Jelved kl. ca. 15.30. 

Læs mere om Kulturministeriets Forskningsudvalg

Læs mere om Julius Bomholt Seminaret 2013 og hent invitationen

Læs om vinderprojektet 2012 – Grønland og kulturelle møder

Yderligere oplysninger

Fuldmægtig Annette Kornerup
Kulturministeriet, tlf.: 41 39 38 25, e-mail: ak@kum.dk