Kulturministeren samler til dialog på højskolemanér

Kulturminister Joy Mogensen samler en lang række aktører på Rødding Højskole d. 13.-14. august for at tale om, hvordan de i fællesskab kan være med til løfte betydningen af kulturområdet.

”Vi har en fælles opgave i at tale kulturen op igen. Det er mit vigtigste budskab til alle, der kommer på Røddingmødet”, forklarer kulturminister Joy Mogensen. 

Traditionen tro mødes et udsnit af kulturlivets aktører til Røddingmødet. For første gang er det kulturminister Joy Mogensen, der indkalder til samling på ægte højskolemanér for at gå i dialog om nogle af kulturlivets udfordringer. 

I år er tre emner på sensommermødets dagsordenen, hvis problemstillinger, udfordringer og fremtid skal vendes og diskuteres. Emnerne til Røddingmødet 2019 er børn og unge, frivillighed og public service. 

”Kultur og idræt skal spille en rolle i at skabe et samfund med verdens bedste barndom. Vi skal have tillid til vores medier, hvis vores demokrati skal fungere i en digital og uforudsigelig mediefremtid. Jeg håber, at vi kan samles på Rødding og lave en alliance om at løfte betydningen af kulturområdet i vores samfund. Kulturområdet er vævet ind i hele den nye regerings vision for fremtidens Danmark,” fortsætter Joy Mogensen.

Fakta om Røddingmødet 

Røddingmødet afholdes for 4. gang 13. – 14. august. Røddingmødet er en årlig tilbagevendende begivenhed, hvor kulturministeren inviterer kulturfaglige interessenter og meningsdannere til fri og åben debat på Rødding Højskole i Sønderjylland. Mødets deltagere inviteres personligt i egenskab af deres viden om og erfaring med årets tema.

Yderligere oplysninger

Kulturministeriets pressetelefon: 22 76 51 16