Kulturministeren søger kandidater til ministeriets idrætspris

Kulturminister Brian Mikkelsen har i dag anmodet Danmarks Idræts-Forbund, Team Danmark, Danske Gymnastik- og Idrætsforeninger, Dansk Firmaidrætsforbund, Kul-turministeriets Udvalg for Idrætsforskning og Anti Doping Danmark om at indstille egnede kandidater til Kulturministeriets Idrætspris 2005, der uddeles for første gang i år.

 

Prisen gives til årets exceptionelle præstation eller indsats inden for idrættens verden. Personkredsen dækker både eliteidrætsudøvere, trænere, ledere, forskere og andre, som i 2005 har haft en særlig stor betydning for dansk idræt.

Kulturminister Brian Mikkelsen udtaler:

”Kulturministeriets Idrætspris er en idræts-pris med et bredt sigte. Det er en pris, som dækker hele idrætten. Ligesom vi uddeler mange priser til kunstnere, vil jeg uddele en pris på det samfundsområde, der både repræsenterer den største folkelige bevægelse i Danmark, og som på eliteniveau fylder os med glæde og beundring. Ude i landet vil der være rigtig mange mulige kandidater til året idrætspris. Jeg glæder mig til at få præsenteret 12 kandidater at vælge imellem.”

Når Kulturministeriet har modtaget indstillinger fra de 6 forbund/institutioner, træffer ministeren afgørelse om, hvem der tildeles Kulturministeriets Idrætspris 2005.

Prisen gives i form af et kunstværk og et pengebeløb på 200.000 kr. Prisen uddeles ved en reception i Kulturministeriet i løbet af december 2005.

Yderligere oplysninger:

Kontorchef Peter Schønning, tlf: 3392 3568
Pressechef Martin Østergaard-Nielsen, tlf: 3392 3598