Kulturministeren støtter kulturlivet på Bornholm

Kulturministeren indgår i dag en kulturaftale for 2014 – 2017 med Regionskommune Bornholm og støtter initiativer i aftalen med i alt 1,3 mio. kr. over fire år.

Kulturminister Marianne Jelved siger:

“Det er værd at bemærke, at den ny kulturaftale med Bornholm har samme vision, som regionskommunens udviklingsplan. Det er en styrke, at kulturen er en indbygget del af det brede demokratiske projekt, det er at skabe gode rammer for borgernes liv. Demokratiet kan ikke fungere uden kultur. Det er her, vi ser fællesskabet udfoldet. Det er her, vi kan være sammen om de gode oplevelser. Det er også her, vi kan blive udfordret. Jeg ønsker Bornholm tillykke med aftalen og glæder mig til at følge deres arbejde de næste fire år.” 

Om Kulturaftale Bornholm

Bornholm sætter fokus på to udviklingsområder, nemlig børn, unge og kultur samt kultur og sundhed. Kultur skal være tilgængelig for alle i deres hverdag. Børnene og de unge skal tilbydes et større og mere kvalificeret kulturtilbud, og der vil blive etableret en sammenhængende skoletjeneste på Bornholms kulturinstitutioner. På området kultur og sundhed er det målet at øge aktivitetsniveauet og livskvaliteten hos flere borgere gennem øget tværfagligt samarbejde. Målet er at udvikle initiativer, der kan afsøge kulturens sundhedsfremmende potentiale.

Kulturaftalen underskrives ved et arrangement på Rønne Theater i dag.

Læs kulturaftalen med Kulturregion Bornholm

Læs mere om kulturaftaler

Yderligere oplysninger

Bornholms Regionskommune, Winni Grosbøll, tlf.: 30 18 19 79

Kulturministeriets pressetelefon: 22 76 51 16