Kulturministeren vil i krydsild med borgerne om kulturpolitikken

Kulturminister Mette Bock ønsker i endnu højere grad at gå dialog med borgere, interessenter og kulturlivet, når kulturpolitikken skal udvikles. Derfor lancerer hun debatformatet ’Kulturministerens Krydsild’. Første møde finder sted i Holstebro i aften og handler om talentudvikling.

Kulturminister Mette Bock siger:

”Vi har brug for at tale mere sammen, når vi udvikler politik. Uden samtalen bliver afstanden mellem borgere og den politiske elite for stor. Og så sker det, som vi ser rundt om i verden, at tilliden til vores demokrati forsvinder.

Jeg lancerer i aften det første af en række debatmøder om kulturpolitik, som jeg kalder ’Kulturministerens Krydsild’. Jeg vil tale med borgere, interessenter, elever, kunstnere og personer med rod i kulturlivet for at blive klogere på, hvilke udfordringer de oplever og høre deres bud på løsninger.

Den første Krydsild handler om, hvordan vi styrker og plejer talentudviklingen. Vi skal i Danmark være endnu bedre, hvis vores forfattere, billedkunstnere og designere skal klare sig i den globale konkurrence. Jeg glæder mig til at høre både gæster og publikum i Holstebro – hvor man har en lang tradition med talentudvikling – om deres personlige erfaringer og karriere og til at blive klogere på, hvordan vi arbejder med talentudvikling i Danmark.

Det vil jeg tage videre i mit arbejde med en kommende talentindsats.”

Om Kulturministerens Krydsild

I aften lanceres ’Kulturministerens Krydsild’, som er det første af en række kultur-debatmøder, som ministeren afholder. Overskriften på aftenens møde er:

Danmark har talent – men hvad bruger vi det til?’ og finder sted i Huset for Kunst og Design i Holstebro.

Krydsildens gæster består af balletchef på Det Kgl. Teater, Nikolaj Hübbe, talentudvikler på Holstebro Talent Akademi, Søren Taaning, kunstnerduoen Jens & Morten og skuespiller Linnea Berthelsen. Dertil kommer cirka 30 publikummer fra Holstebro og omegn, elever, lærere fra talentskolerne og de kreative uddannelser. 

Det er også muligt at stille spørgsmål til ministeren på Facebook, som hun vil inddrage i krydsilden. Mødet optages live-on tape og sendes efterfølgende på ministerens og ministerets sociale-mediekanaler.

Yderligere oplysninger

Kulturministeriets pressetelefon: 22 76 51 16