Kulturministerens Handicapidrætspris 2014

Sprinter og længdespringer Daniel Wagner Jørgensen, landsholdet i kørestolsrugby og basketballklubben Copenhagen Thunder Wheels er nomineret til Kulturministerens Handicapidrætspris 2014.

Kulturministerens Handicapidrætspris hylder personer og organisationer, som gør en særlig indsats for at fremme eller udvikle handicapidrætten. Prisen overrækkes af kulturministeren d. 10. januar 2015 på Sport2014-showet i MCH Messecenter Herning. Med prisen følger ikke alene æren, men også 75.000 kr.

Kulturminister Marianne Jelved siger:
”Med Kulturministerens Handicapidrætspris 2014 hylder vi de mange atleter, organisationer og ildsjæle, der gør en forskel for handicapidrætten i Danmark. De nominerede har alle, på hver deres måde, gjort en ekstraordinær indsats og har været vigtige ambassadører nationalt og internationalt. Jeg glæder mig til at møde dem alle og overrække prisen på Sport2014 i Herning.”

De nominerede kandidater


Daniel Wagner Jørgensen
Team Danmark har indstillet sprinter og længdespringer Daniel Wagner Jørgensen for hans imponerende fighteregenskaber, store sportslige præstationer og dedikation til handicapidrætten. Daniel Wagner Jørgensen har vist viljestyrke ved at sætte sig sportslige mål inden for handicapidrætten, efter at han som 14 årig fik amputeret sit ben efter en trampolinulykke. Siden har han vundet adskillige internationale medaljer i længdespring, samt 100 og 200 meter sprint. Daniel Wagner Jørgensens nuværende målsætning er at nå helt til tops ved de Paralympiske Lege i Rio 2016. Daniel Wagner Jørgensen går endvidere helhjertet, nysgerrigt og engageret ind i innovationsprocesser omkring sit udstyr og ikke mindst sin protese, oplyser Team Danmark.

Landsholdet i kørestolsrugby
Danmarks Idrætsforbund har indstillet landsholdet i kørestolsrugby for holdets flotte resultater ved VM i kørestolsrugby i år. Danmarks Idrætsforbund finder endvidere, at æren og præmiesummen vil udtrykke en velfortjent støtte og opbakning til holdet, som vil virke som en ekstra motivationskilde i det hårde arbejde mod at nå deres mål om at kvalificere sig til de Paralympiske Lege i Rio 2016.

Copenhagen Thunder Wheels
Handicapidrættens Videnscenter har indstillet Basketballklubben Copenhagen Thunder Weels på baggrund af den store ildsjæle-indsats, som folkene bag Copenhagen Thunder Wheels har investeret i klubben for at sikre muligheden for at spille kørestolsbasket på Sjælland. Endvidere har Copenhagen Thunder Wheels formået at inkludere både spillere på eliteplan og breddespillere – og en hel del indimellem – og har samtidig holdt fast i en stærk solidaritet på tværs af niveau og funktion. Der er plads til alle, der har lyst til at spille kørestolsbasket i Copenhagen Thunder Wheels, og alle er lige velkomne, for fællesskab, humør og glæde ved sporten er lige så vigtige elementer som det at vinde.

Yderligere oplysninger
Kulturministeriets pressetelefon, tlf.: 22 76 51 16
Kontorchef Bente Skovgaard Kristensen, Kulturministeriet, tlf.: 51 88 67 69