Kulturministeriet støtter russisk kulturfestival

Kulturminister Brian Mikkelsen har besluttet at tildele 350.000 kr. af Provinspuljen som tilskud til et projekt i Nordjyllands Amt, som synliggør og styrker regionens identitet yderligere.

Det drejer sig om støtte til Sputnik, en russisk kulturfestival, der skal finde sted i september måned i Nordjyllands Amt med en lang række kunstneriske indslag af høj kunstnerisk karat fra Sankt Petersborg.

Over 100 professionelle russiske teaterfolk og musikere skal besøge amtet til gavn i særdeleshed for børn og unge men generelt for indbyggere og turister i regionen.

Brian Mikkelsen udtaler:

”Det tegner til at blive et festfyrværkeri af oplevelser på højeste niveau med børne-, voksen- og ungdomsteatre, dukketeatre, teaterworkshops for skoleklasser, klassiske ensembler, rytmiske grupper, folklore og jazz”.

”Det er flot, at man på lokalt niveau står sammen om at få så omfattende og spektakulært et arrangement spredt ud i regionen, så Nordjyllands borgere få glæde af kunstnerisk optræden af højeste kvalitet”.

Provinspuljen blev oprettet i 2002 for en 4-årig periode med henblik på at styrke og synliggøre kulturlivet uden for hovedstaden yderligere. Der er afsat i alt 80 mio. kr. til formålet.

Yderligere oplysninger

Pressechef Martin Østergaard-Nielsen tlf. 33 92 35 98 eller fuldmægtig Niels Boel 33 92 98 13.