Kulturministeriet uddeler rejselegater til profilering af dansk design

Kulturministeriet uddeler rejselegater for 900.000 kr. til nyuddannede eller yngre danske designere, arkitekter og kunsthåndværkere.

Rejselegaterne er del af Kulturministeriets designpulje og har til formål at motivere og understøtte en international erhvervsorienteret professionalisering af nyuddannede og yngre danske designere, kunsthåndværkere og arkitekter, der ønsker at rejse til New York og Kina.

I år modtager 18 unge danske designere, kunsthåndværkere og arkitekter hver et rejselegat på 50.000 kr., som de kan bruge på at rejse ud i verden og styrke deres kompetencer og forretningspotentiale – og ikke mindst profilere dansk design internationalt.

Kulturminister Brian Mikkelsen uddelte i dag rejselegaterne ved en officiel overrækkelse i Kulturministeriet.

Legatmodtagerne er:

Design: Felix de Voss, Denis Sytmen, Ida Marie Nissen, Maria-Louise Grau, Gitte Wetter Olufsen, Laura Terp Hansen. Læs mere om legatmodtagerne og deres projekter på www.ddc.dk

Kunsthåndværk: Henrik Kubel, Susanne Hangaard Jensen, Mathias Bengtsson, Astrid Krogh, Dorte Agergaard Jensen, Louise Campbell. Læs mere om legatmodtagerne og deres projekter på www.danishcrafts.dk
 
Arkitektur: Serban Andrei Cornea (tegnestuen MUTOPIA), Sinus Lynge (tegnestuen EFFEKT), Nanna Vöge (tegnestuen cornelius+vöge), Kamilla Heskje, Sidse Martens Faber-Hansen (tegnestuen martens>kirt>linius), Annelie Håkansson. Læs mere om legatmodtagerne og deres projekter på www.dac.dk

”Rejselegaterne er en vigtig del af designpuljen og Kulturministeriets satsning for at styrke dansk design internationalt. Med legatet på 50.000 kr. får de unge designere, kunsthåndværkere og arkitekter ikke alene mulighed for at dygtiggøre sig professionelt og personligt, men Danmark får også en unik mulighed for at vise omverdenen, hvilke styrker og potentialer, der ligger i dansk design, kunsthåndværk og arkitektur”, siger kulturminister Brian Mikkelsen. Det er tredje gang, at han har fornøjelsen af at uddele rejselegaterne ved en officiel overrækkelse i Kulturministeriet.

Rejselegaterne indgår i Dansk Design Center, Dansk Arkitektur Center og Danish Crafts’ fælles strategi for international markedsføring og professionalisering af dansk design, kunsthåndværk og arkitektur som del af den designpulje på i alt 40 mio. kr., Kulturministeriet har afsat til at styrke dansk design i perioden 2005-2008. I alt er der afsat 3,5 mio. kr. til rejselegater over de fire år. Hvert legat er på 50.000 kr.

Ved de to første legatuddelinger er der uddelt i alt 27 rejselegater, og for modtagerne har rejserne været en stor succes – både personligt og fagligt. Efter endt rejse skal alle legatmodtagere dele den viden og de erfaringer og netværk, de har samlet på rejsen, med andre.

Alle legatmodtagere er udvalgt af en tværfaglig jury bestående af: Peter Bysted, rektor på Danmarks Designskole; Jens Lau Petersen, rektor på Glas- og Keramikskolen Bornholm; Sven Felding, rektor på Kunstakademiets Arkitektskole; Christian Scherfig, adm. direktør i Dansk Design Center; Kent Martinussen, adm. direktør i Dansk Arkitektur Center; Birgitte Jahn, direktør i Danish Crafts.

Yderligere oplysninger:

Dansk Design Center:
adm. direktør Christian Scherfig, tlf.: 33 69 33 69
eller teamleder, Kommunikation & Media, Susanne Søndahl Wolff, tlf.: 33 69 33 09, e-mail: ssw@ddc.dk

Dansk Arkitektur Center:
adm. direktør Kent Martinussen, tlf.: 32 64 54 87
eller teamleder Anne Nørgaard Pagh, tlf.:32 64 54 70, e-mail: an@dac.dk  

Danish Crafts:
direktør Birgitte Jahn, tlf.: 33 12 61 62, e-mail: jahn@danishcrafts.dk
eller kommunikationschef Kristian Kastoft, tlf.: 33 12 61 62, e-mail:kastoft@danishcrafts.dk