Kulturministeriets departementschef bliver ny direktør for Folketinget

Departementschef Marie Hansen har meddelt kulturminister Joy Mogensen, at hun ønsker at fratræde sin stilling. Marie Hansen har fået nyt job som direktør for Folketinget.

Kulturmininister Joy Mogensen siger:

"Marie Hansen har været en inspirerende, dygtig og utrættelig departementschef. Under fire regeringer har Marie med sit vindende væsen og sikre hånd bidraget til, at dansk kulturliv har fået de bedst mulige betingelser for at blomstre. Marie er garant for et højt fagligt niveau og en grundlæggende ordentlighed – både i ministerbetjeningen, ledelsen af ministeriet og samarbejdet med kulturlivet.

Nu har Marie valgt at søge andre udfordringer, og det er som direktør for folkestyrets fineste institution. Mange tak for indsatsen, et stort tillykke og alt det bedste fremover. Jeg og Kulturministeriets medarbejdere vil savne dig meget."

Marie Hansen blev departementschef i Kulturministeriet i 2014 og er uddannet cand.polit. fra Københavns Universitet i 1988. Hun har en lang karriere bag sig i offentlige styrelser og ministerier. Hun har bl.a. været direktør i Arbejdsmarkedsstyrelsen og afdelingschef i Beskæftigelsesministeriet. Tidligere har Marie Hansen arbejdet i Statsministeriet og Økonomiministeriet, bl.a. i stillingen som ministersekretær.

Departementschef Marie Hansen siger:

"De sidste seks år har jeg været glad og stolt over at møde ind i Kulturministeriet. Det er en fantastisk arbejdsplads! Sjove, skæve og enormt dygtige medarbejdere har fyldt min hverdag – og vi har sammen kæmpet for kulturen. Også samarbejdet med ministre, kulturpersonligheder, idrætslivet og de mange forskellige kulturinstitutioner har været utroligt spændende og givende. Vi har sammen holdt fast i, at kulturen ikke er flødeskum – men en central del i det at være menneske.

Mange tak til dig, Joy. Tak for samarbejdet, sparringen og for at holde fast i, at kulturen er det, som binder os sammen. Jeg tager afsked med et ministerium, jeg holder utroligt meget af, og ser frem til at forsætte mit virke for en anden bærende søjle i vores demokrati, Folketinget."

Yderligere oplysninger

Kulturministeriet pressetelefon, 22 76 51 16