Kulturministeriets Forfatterpris for børne- og ungdomsbøger 2006

Kulturminister Brian Mikkelsen uddeler Kulturministeriets Forfatterpris for børne- og ungdomsbøger 2006 på 30.000 kr. til børnebogsforfatteren Charlotte Blay for »Skrællingen – Tora i Vinland«.

Overrækkelsen finder sted fredag den 9. februar 2007 kl. 14:00 i Kunststyrelsen, H.C. Andersens Boulevard 2, København V.
 
53 bøger har Charlotte Blay hidtil skrevet. Hertil kommer diverse manus til DR og så en masse sange, som blandt andre Poul Kjøller har gjort kendte.
 
I mange af sine bøger tager Charlotte udgangspunkt i sine rejser, og man kan fristes til at bruge hendes bøger som rejseguider.
 
Hovedpersonen i den præmierede bog Tora og hendes arkæologfar kendes fra første bind i serien om Tora – ”Genfærdet”. I løbet af foråret udkommer endnu en bog om Tora: ”Huldredrengen. Tora på Sagaøen.”
 
Kulturminister Brian Mikkelsen udtaler:
”Det er med stor fornøjelse at jeg skal uddele Forfatterprisen for børne- og ungdomsbøger 2006 til en så produktiv børnebogsforfatter som Charlotte Blay. ”Skrællingen” og de øvrige bøger om Tora er ikke historiske romaner i gængs forstand, men en skøn blanding mellem krimi, gyser, ungdomsbog og en slags historisk roman, der foregår såvel i nutiden som i fortiden. Det er bøger, der sætter gang i fantasien hos børn”.
 
Pressen er velkommen.

Yderligere oplysninger:
Pressechef Martin Østergaard-Nielsen, Kulturministeriet, tlf. 33 92 35 98.
Kontorchef Karin Marcussen, Kulturministeriet, tlf. 33 92 35 66.