Kulturministre afsætter 3 mio. kr. til at styrke kulturlivet i Norden

Som led i det danske formandskab i Nordisk Ministerråd var kulturminister Joy Mogensen den 28. maj vært for et digitalt møde i Nordisk Ministerråd for Kultur. Ministermødet stod i coronaens tegn, og de nordiske kulturministre besluttede derfor at afsætte 3 millioner kroner til at støtte nordisk kulturliv som følge af COVID-19.

Kulturminister Joy Mogensen siger:

”Corona-krisen har tvunget os til finde nye måder at mødes på. Det gælder ikke mindst i det internationale samarbejde. Heldigvis kan det også under corona sagtens lade sig gøre at mødes og træffe vigtige beslutninger på tværs af grænser.

Det nordiske kulturliv er hårdt ramt i disse krisetider, og derfor er jeg meget glad for, at jeg sammen med mine nordiske kolleger har besluttet at afsætte ekstra midler til at understøtte kunstnerisk og kulturelt samarbejde på tværs af de nordiske grænser."

Baggrund

De nordiske kulturministre har den 28. maj 2020 besluttet at afsætte 3 millioner kroner ekstra til Kultur- og Kunstprogrammet i 2020 som følge af COVID-19. Programmet støtter projekter inden for alle felter af kunst og kultur og i alle projektets faser: indledende arbejde, produktion, præsentation og afvikling.

Arbejdet med at fastsætte de nærmere detaljer og implementeringen af de ekstra midler vil nu påbegynde. De afsatte midler forventes uddelt i efterårets ordinære ansøgningsrunde, som åbner for ansøgninger i august 2020.

Læs mere om Kultur- og Kunstprogrammet på norden.org

Yderligere oplysninger

Kulturministeriets pressetelefon: 22 76 51 16