KULTURNAT I KULTURMINISTERIET FREDAG DEN 9. OKTOBER

Slagtøjsensemble, cirkusshow, arktiske naturlyde, statistiklydværk, klimainstallation, musikkunstfilm og Kiss Kiss Kiss… Kulturministeriet emmer af liv til Kulturnatten og åbner dørene for kulturelskere og andre nysgerrige.

 

Vi har inviteret nogle af morgendagens stjerner indenfor: et rockband på vej frem og et udpluk af Danmarks kulturstuderende. Sidstnævnte er alle deltagere fra klimakonkurrencen COP kreativ, der blev afholdt 26. september 2009 og sætter fokus på klimaet i deres kunstneriske universer. Kom og oplev: 

     

  • ARCTIC between 74º N  - 81º N – en lyd- og videoinstallation med arktiske naturlyde og refleksioner af solens stråler, gengivet på en isblok. Installationen er kreeret af SØS Gunvor Ryberg fra Tonespace, VJM.

  • Mr. Green Cirkusshow – klimaklovne, musikrobotten Lydku Lise samt den interaktive energi-maskine, der kører på publikumsenergi, sætter alt på spil for at finde alternative energikilder til showet, der aldrig kommer helt i gang. Showet opføres af studerende fra Skuespillerskolen ved Aarhus Teater.

  • Ray of Shadow – en musikkunstfilm, der er blevet til på musikkens præmisser, hvor det visuelle først er blevet tilføjet efter inspiration fra musikken. Filmen er skabt af Magnus og Trine Hylander Friis. Magnus er fra Rytmisk Musikkonservatorium.

  • Terra Statics – et lydværk, der understreger, at en objektiv miljøstatistik kun forbliver objektiv, til den fortolkes af modtageren. Værket er kreeret af Jens og Tobias Toyberg-Frandzen. Tobias kommer fra Tonespace, VJM.

  • Cultural matters in a cultural context – installationen fokuserer på klimaudfordringen som et kulturelt fænomen og er udført af billedkunstner Lasse Ernlund Lorentzen, Billedkunstskolerne.

  • Slagtøjsensemblet Percurama – en både visuel og auditiv performance, der kredser om to koncerterende parter: mennesket og naturen. Ensemblet kommer fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. 

Det århusianske band Kiss Kiss Kiss runder aftenen af med et brag af en fest.
 
Kiss Kiss Kiss er fire knægte fra det århusianske opland, der spiller kantet, charmerende og melodiøs rock. Kiss Kiss Kiss har kun to år og knap 30 koncerter på bagen. Det til trods har de allerede vundet en Danish Music Award; fået en masse presseomtale og airplay og spillet på Roskilde Festivalen 2008, Soundvenue Tour og SPOT Festival 2009.
 
Vi glæder os til at se jer.
 
PS. Hvis man bare gerne vil ind og opleve vores smukke hus, eller blot ønsker et godt måltid mad i kantinen, er man også meget velkommen!