kulturprojekter i Ribe Amt

Kulturminister Brian Mikkelsen har besluttet at tildele 1,5 mio. kr. af Provinspuljen som tilskud til fire projekter i Ribe Amt, som synliggør og styrker regionens identitet yderligere.

Det drejer sig om:

     

  • Opførelse af musiksal på Musisk Center Askov. Projektet modtager 500.000 kr. i støtte til inventar.
  • Tilskud til skulpturudstilling v. Ølgod Kulturdage i anledning af Dansk Billedhuggersamfunds jubilæum. Projektet modtager 100.000 kr. i støtte.
  • Færdiggørelse af 3. fase af udviklingen af natur- og kulturcentrets Myrthuegård og til centrets formidling. Projektet modtager 300.000 kr. i støtte.
  • Renovering af motorfyrskib Nr. 1 – Horns Rev ud for Esbjerg, der fungerer som skibsmuseum. Projektet modtager 600.000 kr. i støtte.

Brian Mikkelsen udtaler i den forbindelse:

”Ribe Amt har fremlagt fire meget spændende projekter, som vil bidrage til både at styrke og synliggøre regionen yderligere”.
 
”Jeg er glad for at kunne yde et bidrag til nogle af regionens mange spændende og ambitiøse initiativer til glæde for både regionens indbyggere og for hele landet”.
 
Provinspuljen blev oprettet i 2002 for en 4-årig periode med henblik på at styrke og synliggøre kulturlivet uden for hovedstaden yderligere. Der er afsat i alt 80 mio. kr. til formålet.

Yderligere oplysninger

Pressechef Martin Østergaard-Nielsen tlf. 33 92 35 98 eller fuldmægtig Niels Boel 33 92 98 13.