Lene Skovsgaard Sørensen bliver formand for NEWCO - Dansens Teater i Holstebro

Kulturminister Brian Mikkelsen har udnævnt direktør Lene Skovsgaard Sørensen til formand for den nye selvejende institution NEWCO, der skal drive ejendommen Dansens Teater i Holstebro.

Institutionen er stiftet af Peter Schaufuss Balletten, Holstebro Kommune og Kulturministeriet. Foruden Lene Skovsgaard Sørensen består bestyrelsen af tidl. teaterchef Michael Christiansen, der er udpeget af Holstebro Kommune, og HR-chef Pia Beiter Sebelin, der er udpeget af Peter Schaufuss Balletten.
 
Lene Skovsgaard Sørensen er 37 år og er uddannet cand.merc. i organisation og strategi fra Aalborg Universitet i 1995. Hun er direktør i konsulentfirmaet team2 a/s i Randers og har 13 års erfaring i arbejdet med ledelse, strategi, organisation og virksomhedsanalyse.

Kulturminister Brian Mikkelsen udtaler:

”Etableringen af NEWCO som selvejende institution skaber et stærkt fundament for driften af Dansens Teater i Holstebro. Teatret vil på en gang være hjemsted og base for Peter Schaufuss Ballettens stationære virksomhed og som sådant bidrage til at styrke Ballettens lokale og regionale forankring, og samtidig vil teatret danne rammen om andre store kulturarrangementer, fortrinsvis inden for musik- og scenekunst.
 
Jeg har tillid til, at institutionens kompetente bestyrelse med Lene Skovsgaard Sørensen i spidsen vil sikre en stabil drift af NEWCO og dermed af Dansens Teater til glæde for kulturlivet i Holstebro og i det midtjyske område.”
 
Bestyrelsen for NEWCO forventes at afholde sit første møde i løbet af september 2008.

Yderligere oplysninger:

Økonomichef i Kunststyrelsen Christian Svane, tlf.: 33 74 45 02
Pressechef i Kulturministeriet Martin Østergaard Nielsen, tlf.: 33 92 35 98