Lovforslag om skattefrihed for OL-medaljer på vej

Skatteminister Kristian Jensen og kulturminister Carina Christensen har besluttet, at skatteministeren fremsætter et lovforslag, der vil sikre, at de hæderspriser, som Team Danmark udbetaler til medaljevindere ved De Olympiske og Paralympiske Lege, er skattefri.

Skattefritagelsen kommer allerede til at gælde for de atleter, der har vundet medaljer ved De Olympiske- og Paralympiske Lege i Beijing i år.
 
Regeringen vil nu tage kontakt til folketingets partier for at sikre opbakning til forslaget.  

Kulturminister Carina Christensen udtaler:

”Jeg er meget glad for, at olympiske og paralympiske atleter nu vil opnå skattefrihed for deres hæderspriser. Atleterne har arbejdet benhårdt i mange år for at vinde medaljer, og det er fantastisk flot, når deres hårde arbejde og talent bliver belønnet med en medalje. Denne anerkendelse er den største, en sportsudøver kan opnå, og hver en medalje er en begivenhed i Danmark. Jeg synes derfor, at atleterne har fortjent hver en krone af deres hæderspris.”

Skatteminister Kristian Jensen udtaler:

"Vi er i fuld gang med at skrive lovforslaget. Det skulle gerne nå at blive fremsat og vedtaget i løbet af efteråret, således at det får virkning for medalje-tagerne fra Beijing i år."

Yderligere oplysninger:

Pressemedarbejder Karen Dyssel, Kulturministeriet, 33 92 29 92
Særlig rådgiver Peter Høyer, Skatteministeriet, 33 92 44 45