Målrettet indsats for dansk animationsfilm

Regeringen og partierne bag filmaftale 2007-2010 har besluttet at iværksætte en særlig indsats for danske animationsfilm. I 2010 etablerer Filminstituttet en animationspulje på 10 mio. kr., der skal have særligt fokus på udvikling og produktion af animationsfilm i korte formater.

Animationspuljen skal støtte film af høj kvalitet, der har børn som målgruppe, film der anvender innovative og billige produktionsmetoder, og film som er rettet mod et publikum af en vis størrelse og dermed kan tiltrække finansiering fra tv-stationerne.
 
Kulturminister Carina Christensen siger:
 ”Den danske animationsfilm og den danske animationsbranche har gennem flere årtier fået opbygget et stærkt internationalt ry, både kunstnerisk og teknisk. Med den nye pulje giver vi dansk animation en saltvandsindsprøjtning for yderligere at styrke den kreative og tekniske udvikling i branchen. Jeg er derfor glad for, at vi i kredsen omkring filmaftalen kan iværksætte dette udviklingsinitiativ på området”.
 
Henrik Bo Nielsen, administrerende direktør for Filminstituttet, siger:
”Den nye pulje adresserer et stort behov i animationsbranchen for at udvikle film i korte formater.  Branchen har efterlyst initiativer, der kan give animationsfilmen nye udviklingsmuligheder; og animationsuddannelserne på Filmskolen og i Viborg, der uddanner animationsfolk på højeste internationale niveau, har udtrykt et stort ønske om, at Filminstituttet gør en særlig indsats for at kickstarte udviklingen inden for dansk animation.”
 
Yderligere oplysninger:
Pressechef Martin Skovmand, Kulturministeriet, tlf.: 24 69 64 21
Administrerende direktør Henrik Bo Nielsen, Filminstituttet, tlf.: 33 74 35 01 / 40 34 99 96