Masterclass i manuskript til spillefilm på Den Danske Filmskole

Skriv et manuskript til en spillefilm, der bevæger publikum, vinder priser og sælger billetter!

Den Danske Filmskole har udviklet et nyt længerevarende kursus – en masterclass i manuskriptudvikling for spillefilm. Den nye masterclass udbydes 2 gange: i efteråret 2010 og igen i foråret 2012. Der er plads til 6 deltagere på hvert hold. Hvert kursus skal løbe over 1 år, med deltidsundervisning, hvor der arbejdes konkret med et manuskript til spillefilm.
 
Der er optagelsesprøve til den nye masterclass, og i kursusforløbet er bl.a. indtænkt networking med det professionelle, danske filmmiljø. masterclass’en skal tiltrække kursister, der allerede har gennemført en af Filmskolens uddannelser, eller professionelle filmfolk, som ønsker at dygtiggøre sig i kunsten at skrive et spillefilmsmanuskript. Undervisningen kommer til at foregå på Filmskolen på Holmen, og underviserne vil være en lang række erfarne filmfolk fra den professionelle branche.
 
Kulturministeriet støtter det nye kursusudbud på Den Danske Filmskole med 335.000 kr. Resten af kurset finansieres gennem bidrag fra Nordisk Film Fonden, Det Obelske Familiefond og Producentforeningen. Desuden skal der betales kursusafgift.
 
Kulturminister Carina Christensen siger:
”Jeg synes, at det er et meget spændende initiativ, Filmskolen sætter i værk med denne masterclass. Jeg er sikker på, at denne udvikling af muligheden for at videreuddanne sig inden for manuskriptudvikling til spillefilm vil give spændende nye input til den danske filmbranche.”  
 
Rektor Poul Nesgaard siger:
”Krisetider til trods er der fortsat stor efterspørgsel efter højt kvalificerede og originale filmmanuskripter. Med det nye kursus er det Filmskolens ambition at udfordre det erfarne talent og dermed bidrage til, at nye markante film rammer det hvide lærred og sikrer dansk films fortsatte succes. Vi glæder os til at komme i gang.”
 
Yderligere oplysninger:
Kontorchef Frank Rechendorff Møller, Kulturministeriet, tlf.: 33 92 35 25
Rektor Poul Nesgaard, Den Danske Filmskole, tlf.: 32 68 64 09