Mere "Gang i ældre"

Socialministeriet, Kulturministeriet og de tre store idrætsorganisationer DIF, DGI, DFIF udgiver nu et idékatalog, som lokale idrætsforeninger kan bruge, hvis de vil være med til at fremme idræt og motion blandt ældre

”Idékataloget er et værktøj, der er let at gå til og bruge i arbejdet med at få flere ældre til at deltage i de lokale foreningers aktiviteter. Vi ved, at idræt skaber glæde og netværk mellem mennesker. Samtidig hjælper træning og motion ældre til at kunne klare sig selv længere. Derfor lægger jeg vægt på, at de mange gode erfaringer fra kampagnen nu når ud til foreninger og andre interesserede,” siger socialminister Eva Kjer Hansen (V) om kataloget, der samler erfaringerne fra forårets ældreidrætskampagne ”Gang i ældre”, hvor 500 foreninger og 84 kommuner arrangerede aktiviteter for 27.000 ældre.
 
Idékataloget indeholder ideer og inspiration til at arbejde med ældreidræt i foreningerne. Målet er at motivere foreningerne til at udvikle aktiviteter og tilbud til ældre.

Kulturminister Brian Mikkelsen (K) siger:

”Kampagnen Gang i ældre har været rigtig god. Der har været en rigdom af engagement, bevægelse og livsglæde over hele landet. Jeg har selv haft den glæde at overvære et arrangement i Odense. Det var en meget positiv oplevelse. Det er vigtigt, at man nu fokuserer på de mere varige effekter af projektet og på de erfaringer, man har høstet.” 

Hent Idékatalog

Yderligere oplysninger:

Pressesekretær Line Grove Hermansen, Socialministeriet, tlf. 33 92 47 49
Pressechef Martin Østergaard-Nielsen, Kulturministeriet, tlf. 33 92 35 98
Sekretariatschef Jens M. Henriksen, DIF, tlf. 43 26 20 09