Mette Bock med herrefodboldlandsholdet til Armenien

2. september følger kulturministeren herrefodboldlandsholdet til Armenien for at overvære VM-kvalifikationskampen mellem Armenien og Danmark den 4. september. Under besøget den 2.-5. september skal ministeren blandt andet mødes med den armenske udenrigsminister og vicekulturminister og besøge UNESCO verdensarvsstederne Ejmiatsin Katedralen og Geghardklosteret.

Kulturminister Mette Bock siger:

”Jeg glæder mig til at følge herrefodboldlandsholdets kamp mod Armenien – forhåbentlig får vi en god optakt med en sejr over Polen i aften. Og så håber jeg, at vi kan tage tre point med hjem fra Armenien på mandag. Samtidig ser jeg meget frem til at se og opleve Armeniens imponerende kirkelige og kulturelle arv. Som en af verdens ældste kristne nationer og med flere UNESCO verdensarvssteder er Armenien et fascinerende land for en kirke- og kulturminister. Og så ser jeg selvfølgelig frem til at mødes med repræsentanter fra både den armenske regering og det armenske fodboldforbund.”

Kulturministerens besøg i Armenien inkluderer blandt andet følgende programpunkter:

  • 3. september besøger ministeren Tsitsernakaberd-monumentet og lægger en krans. Senere mødes ministeren med den armenske vicekulturminister over en middag, hvor det armenske kulturministerium er værter.
  • 4. september mødes ministeren med ærkebiskop Nathan Hovhannisian under sit besøg ved Ejmiatsin Katedralen, som er hovedsæde for Den Armenske Apostolske Kirke. Katedralen er indskrevet på UNESCOs Verdensarvsliste. Inden landskampen om aftenen mødes ministeren med repræsentanter fra det armenske fodboldforbund og bagefter med den armenske udenrigsminister.
  • 5. september besøger ministeren Geghardklosteret øst for Yerevan. Klosteret er indskrevet på UNESCOs Verdensarvsliste.

Yderligere oplysninger

Kulturministeriets pressetelefon, tlf.: 22 76 51 16

Kirkeministeriets pressetelefon, tlf.: 33 92 39 28