Mette Bock til åbningen af Nordic Matters 2017 i London

Den store nordiske kultursatsning Nordic Matters 2017 åbner den 13. januar på Southbank Centre i London med deltagelse af den danske kulturminister Mette Bock.

 

Kulturminister Mette Bock siger:

”Southbank Centre er en af Englands største kulturinstitutioner, så Nordic Matters bliver i hele 2017 et meget fornemt udstillingsvindue for dansk og nordisk kunst og kultur. Samtidig har Southbank Centre en holdning til kulturen, som flugter godt med den nordiske: Kulturen skal være tilgængelig for alle og skal være en dynamisk kraft i vores fællesskab. Det bliver spændende at opleve, hvordan englænderne vil forholde sig til og diskutere den nordiske kultur. Og vi kan være rigtig stolte af det frugtbare samarbejde mellem Southbank Centre og de nordiske lande, som bunder i Nordisk Ministerråds beslutning om at skabe rammerne for en samlet, nordisk kultursatsning.”

Ved åbningsarrangementet den 13. januar optræder den finske journalist Anu Patanen, der i 2016 udgav bogen ”The Nordic Theory of Everything” på forlaget HarperCollins. Programmet byder endvidere på den danske jazzbassist Jasper Høiby i duet med den svenske jazzvokalist Emilia Martensson, den islandske forfatter Sjon samt den norske folkemusiker Pål Moddi Knutsen. Repræsentanter for LEGO deltager i en paneldebat om ”leg”, der sammen med temaerne ”bæredygtighed” og ”ligestilling” vil være gennemgående temaer for Nordic Matters i hele 2017. 

Den nordiske kultursatsning Nordic Matters foregår på Southbank Centre i London fra januar til december 2017. Nordic Matters består af en bred vifte af forestillinger, koncerter, litterære foredrag, arkitektur, design og kunsthåndværk og derudover en række af seminarer og oplæg med kendte kulturelle personligheder og kunstnere fra de nordiske lande. 

Danske kunstnere deltager på Nordic Matters 2017

En række danske kunstnere deltager i 2017 i Nordic Matters, bl.a. kunstnergruppen Superflex, forfatterne Morten Søndergaard og Kim Leine, musikerne Jasper Høiby, Andreas Tophøj og Rune Barslund samt scenekunst og performances ved bl.a. Seimi Nørregaard og Gruppe 38. Derudover vil der være en række kulturelle aktiviteter af bredere karakter bl.a. med fokus på dansk og nordisk gastronomi, design og leg fx workshops med LEGO og et børnehackathon med danske Coding Pirates. 

Om Nordic Matters

Nordic Matters er primært finansieret af Southbank Centre i London. Nordisk Ministerråd har støttet projektet med 5 millioner kroner, og de respektive nordiske statslige kunstfonde samt Nordisk Kulturfond har ligeledes bidraget. Desuden har et antal nordiske partnere og sponsorer støttet med midler til programmet. 
Programmet for Nordic Matters er kurateret af Southbank Center. Nordisk Ministerråd, de nordiske ambassader i London og de nationale kulturinstitutioner i de respektive nordiske lande, Grønland, Åland og Færøerne har assisteret Southbank Centre gennem processen. 
Programmet opdateres løbende på Southbank Centres hjemmeside 

Om Southbank Centre

Southbank Centre er grundlagt i 1951 som en forlængelse af ”Festival of Britain” og fungerer i dag som verdens største permanente festival site udstrakt over mere end 15 tønder land ved bredden af Themsen i det centrale London. Sidste år havde Southbank Centre over 26 mio. gæster. 
Læs mere om Southbank Centre her

Yderligere oplysninger

Kulturministeriets pressetelefon, 22 76 51 16