Mette Bock udpeger ny formand for Den Jyske Opera

Kulturminister Mette Bock udpeger Lene Skovsgaard Sørensen til ny formand for operaens bestyrelser. Hun afløser Marianne Bedsted, der har valgt at fratræde ved udgangen af året, da hun tiltræder posten som formand for DRs bestyrelse. Lene Skovsgaard Sørensen har været medlem af bestyrelsen siden 2015.

Kulturminister Mette Bock siger:

”Det glæder mig, at Lene Skovsgaard Sørensen har sagt ja til at blive ny formand for Den Jyske Operas bestyrelse. Lene Skovsgaard Sørensen er som direktør og virksomhedsleder vant til at arbejde med ambitiøse mål. Kombineret med hendes viden fra arbejdet som bestyrelsesmedlem af operaen er jeg overbevist om, at hun bliver en stor kapacitet, som Den Jyske Opera vil nyde godt af fremover, når hun skal stå i spidsen for operaens bestyrelse. Samtidig glæder det mig, at Niels Overgaard Lehmann har sagt ja til at indtræde i bestyrelsen og blive en del af arbejdet med at udvikle Den Jyske Opera"

I forbindelse med valget af Lene Skovsgaard Sørensen som formand er Niels Overgaard Lehmann blevet udpeget til nyt bestyrelsesmedlem.

Fra første januar vil bestyrelsen være sammensat af følgende personer:

  • Direktør for team2 aps Lene Skovsgaard Sørensen
  • Prodekan ved Faculty of Arts, Aarhus Universitet, Niels Lehmann
  • Advokat og partner hos DELACOUR Carl Erik Skovgaard Sørensen
  • Dirigent Per Joachim Gustavsson
  • Administrativ chef på Sort/Hvid Mette Ingeborg Bryndum
  • Operasanger Birgitte Mosegaard Pedersen

Yderligere oplysninger

Kulturministeriets pressetelefon, tlf. 22 76 51 16