Nominerede kandidater til kulturministerens handicapidrætspris på 75.000 kr

Kulturminister Carina Christensen nominerer tre af de syv indstillede kandidater til handicapidrætsprisen, som uddeles 9. januar 2010 ved Sport2009 i Herning Messecenter.

De nominerede kandidater er:

     

  • Jens Holst, Grenå, eliteidrætsudøver på det danske landshold i kørestolsrugby, indstillet af Danske Handicaporganisationer for sin bemærkelsesværdige indsats som ildsjæl, sit engagement i handicapidrætten og for sit gåpåmod, der er et eksempel for alle, også ikke-handicappede.

  • John Petersson, Jyllinge, i to årtier en af handicapidrættens største stjerner som elitesvømmer, opnåede 15 paralympiske medaljer (6 guld, 2 sølv og 7 bronze) og herigennem rollemodel for udvikling af handicapidrætten, nu næstformand i DHIF og præsident i Europæiske Paralympiske Komité, indstillet af Danmarks Idræts-Forbund.

  • Dansk BordTennis Union ved formand Aksel Beckmann, indstillet af Dansk Handicap Idræts-Forbund og Team Danmark for gennem visioner og handling at have vist ægte motivation for at integrere spillere med handicap i bordtennissporten – og for at have vist en enestående indstilling til, at bordtennis i DBTU er for alle – også personer med forskellige former for funktionsnedsættelse.

Kulturminister Carina Christensen siger:
”Jeg har besluttet at nominere tre af de syv indstillede kandidater. Det er glædeligt, at de indstillede kandidater spænder fra et specialforbund til markante idrætsudøvere og ildsjæle. Jeg ser frem til at udpege vinderen ved Sport2009 den 9. januar 2010.”
 
Yderligere oplysninger:
Pressechef Martin Skovmand, Kulturministeriet, tlf.: 33 92 35 98
Kontorchef Bente Skovgaard Kristensen, Kulturministeriet, tlf.: 33 92 35 68