Nominerede til Kulturministerens Handicapidrætspris 2012

Bliver det elhockeyspilleren Kristoffer Dahl Hansen, kuglestøderen Jackie Tony Christiansen eller Helsingør Floorballteam, der modtager Kulturministerens Handicapidrætspris på 75.000 kroner? Afgørelsen falder på Sport 2012 den 5. januar 2013.

Kulturminister Marianne Jelved siger:

”De tre nominerede yder på hver deres måde en fantastisk indsats for dansk handicapidræt. De nominerede spænder meget bredt – fra Kristoffer Dahl Hansen, der er repræsentant for en banebrydende handicapidrætsgren, over Jackie Tony Christiansen, som er i eliten inden for international handicapidræt, og til Helsingør Floorballteam, der yder en forbilledlig indsats for integration af handicapidræt og raskidræt. De nominerede er et billede på den store mangfoldighed, som kendetegner handicapidrætten i Danmark.” 

Om de nominerede

Kristoffer Dahl Hansen
23-årig elhockeyspiller med muskelsvind, formand for elhockeyafdelingen i Lavia i Aarhus og spillervalgt repræsentant i Dansk Handicap-Idrætsforbunds elhockeyudvalg. Nomineret som værdig repræsentant for en generation af unge handicappede, der er en del af en banebrydende idrætsgren inden for handicapidrætten. Kristoffer er indstillet til nomineringen af Handicapidrættens Videnscenter. 

Jackie Tony Christiansen
Tredobbelt paralympisk guldmedaljevinder i kuglestød, den seneste ved PL i London, vinder af 2 paralympiske sølvmedaljer i diskoskast og 12 EM- og VM-medaljer. Nomineret for med sin stålsatte vilje, seriøse indstilling og mentale styrke at være en inspiration for omverdenen. Jackie er indstillet til nomineringen af Danmarks Idræts-Forbund, Team Danmark og Dansk Handicap Idræts-Forbund.

Helsingør Floorballteam ved formand Dan Egerup
I Helsingør Floorballteam (HFT) danner to specialhold rammen om ca. 40 handicappede børn og voksnes idrætsliv – svarende til en tredjedel af foreningens medlemmer. Nomineret for at skabe et foreningsmiljø, hvor samværet mellem handicappede og ikke-handicappede er kendetegnet af gensidig respekt og involvering, og hvor forskellighed opfattes som en styrke. Helsingør Floorballteam ved formand Dan Egerup er indstillet til nominering af Danske Gymnastik- & Idrætsforeninger. 

Om prisen 

Kulturministerens Idrætspris er på 75.000 kroner og uddeles for at sætte fokus på personer eller organisationer, som gør en særlig indsats for at fremme eller udvikle handicapidrætten og/eller handicapidrættens forhold. Prisen gives til personer, organisationer, virksomheder eller lignende, som har gjort en enestående indsats for handicapidrætten. DIF, DGI, Dansk Firmaidrætsforbund, Team Danmark, Dansk Handicap Idræts-Forbund og Danske Døves Landsforbund har haft mulighed for at indstille kandidater til nominering. 

Prisen overrækkes af kulturministeren den 5. januar 2013 på Sport 2012-showet i MCH Messecenter Herning.

Yderligere oplysninger

Kontorchef Bente Skovgaard Kristensen,
Kulturministeriet, tlf.: 51 88 67 69

Pressemedarbejder Adam Grønholm,
Kulturministeriet, tlf.: 41 39 39 22