Nordiske ministre vil fremtidssikre public service

De nordiske kulturministre har netop, i en fælles erklæring, givet hinanden håndslag på at arbejde for, at public service-medierne i Norden i et digitalt medielandskab fortsat skal understøtte den demokratiske debat og sikre et uafhængigt nyhedsudbud.

Det sker efter en fælles nordisk temadrøftelse om public service i anledning af Nordisk Ministerråds møde i Thorshavn den 12.-13. maj, hvor repræsentanter fra de nordiske public service-institutioner også deltog.  

Marianne Jelved, kulturminister og form. for Nordisk Ministerråd siger: 

”Den nordiske public service-model er unik. Den skal vi udvikle og samtidig værne om midt i den hæsblæsende digitale udvikling. Her er det vigtigt, at vi i Norden samarbejder om at sikre, at nordiske borgere får et uafhængigt nyhedsudbud og et bredt udbud af originalt, udfordrende og vedkommende public service-indhold af høj kvalitet, der afspejler de enkelte nordiske landes  kulturelle og samfundsmæssige værdier. Det glæder mig, at vi i dag kan give hinanden håndslag på den målsætning.” 

Om erklæringen

Nordiske medieforbrugere vælger i stigende grad selv, hvad de vil se og hvornår, og det udfordrer de nordiske public service mediers formål og funktion. Ministrene understregede derfor, at reguleringen af public service-medierne skal give mulighed for, at de kan distribuere deres indhold, så det er tilgængeligt og værdifuldt for alle borgere i den digitale medieverden. Det er især vigtigt i forhold til børn og unge, fordi de udgør den fælles fremtid. 

Ministrene vil fortsætte dialogen både om de nordiske public service-mediers rolle i den digitale medievirkelighed og om reguleringen af dem.

Hent erklæringen (pdf)

Læs mere om det danske formandsskab for Nordisk Ministerråd

Yderligere information

Pressemedarbejder i Kulturministeriet, Adam Grønholm tlf.: +45 22 75 76 61