Ny bedømmelseskomité til Nordisk Råds Litteraturpris

Lektor i litteratur Elisabeth Friis, professor i litteratur Peter Stein Larsen og chefredaktør for Litteratursiden.dk, Lise Vandborg (suppleant) er blevet udpeget til den danske bedømmelseskomité til Nordisk Råds Litteraturpris.

Udpegningen af de nye medlemmer af bedømmelseskomiteen sker, efter den daværende danske bedømmelseskomite valgte at trække sig. 

Kulturminister Bertel Haarder udtaler: 

”Jeg er glad for, at den danske bedømmelseskomité til Nordisk Råds Litteraturpris er på plads. Det er stærkt hold med en bred litteraturfaglig indsigt, der er blevet sat. Det bliver spændende at se, hvilke bøger de vælger som Danmarks bud til prisen, som er en vigtig markering af vores nordiske kulturfællesskab.”

Fakta om Nordisk Råds Litteraturpris

Nordisk Råds Litteraturpris blev oprettet i 1961. Prisen uddeles én gang om året til et skønlitterært værk skrevet på et af de nordiske landes sprog. Prisen er på 350.000 kr.

Prisens formål er at øge interessen mellem de nordiske lande for nordisk litteratur og sprog. Vinder af dette års pris var den norske dramatiker og forfatter Jon Fosse. 

De nationale bedømmelseskomitéer nominerer kandidaterne til prisen og træder herefter sammen i en nordisk bedømmelseskomité og udvælger prisvinderen. 

Medlemmer og suppleanter i de nationale bedømmelseskomitéer udpeges for fire år af Nordisk Ministerråd efter indstilling af de nationale kulturministerier.

Yderligere oplysninger: 

Anna Enemark, Seniorrådgiver, Nordisk Ministerråd, tlf.: 29 69 29 23

Kulturministeriets pressetelefon, tlf.: 22 76 51 16