Ny bestyrelsesformand for DR

Fra 1. januar 2019 sætter direktør Marianne Bedsted sig i formandsstolen i DR’s bestyrelse. Marianne Bedsted, som netop er udpeget af kulturminister Mette Bock, afløser nuværende bestyrelsesformand Michael Christiansen.

Efter næsten 10 år på posten udløber Michael Christiansens stilling som bestyrelsesformand for DR ved årsskiftet. I kulissen står Marianne Bedsted klar til at overtage. Bedsted er direktør for Salling stormagasiner og landsdækkende franchisekæder. Hun kommer desuden fra en post som bestyrelsesformand for Den Jyske Opera og er medlem af bestyrelsen i Copenhagen Contemporary og Musikken Hus. Bedsted har tidligere været direktør for Musikhuset Aarhus.

Kulturminister Mette Bock siger:

”DR befinder sig på mange måder i en brydningstid. DR skal stå tydeligt som en bærende kulturinstitution og omstille sig i forlængelse af den indgåede medieaftale. 

Marianne Bedsted er en kæmpe kapacitet og stærkt forankret i kulturlivet. Hun evner at skabe resultater i kulturlivet. Marianne Bedsted har desuden massiv ledererfaring og en særlig sans for udvikling og for at finde nye veje. Jeg er glad for, at hun har sagt ja til at tage opgaven på sig fra januar og de kommende fire år, og at hun samtidig følger arbejdet i bestyrelsen allerede her i efteråret.”

Marianne Bedsted siger: 

”Jeg ser utroligt meget frem til fra årsskiftet sammen med DR’s øvrige bestyrelse, ledelsen og de mange dygtige medarbejdere at udvikle DR videre som en kulturinstitution - kendetegnet af kvalitetsindhold, relevans og nærvær. DR vil også fremover indtage en unik position i danskernes hverdag som public service-institution i et foranderligt medielandskab, hvor konkurrencen om borgernes opmærksomhed og tid aldrig har været større.”

Baggrund

DR ledes af en bestyrelse på 11 medlemmer, som vælges for en periode på fire år. Tre medlemmer, heriblandt formanden, bliver udpeget af kulturministeren, seks af Folketingets største partier og to af medarbejderne i DR. Sidst på året udpeges de øvrige medlemmer til DR’s bestyrelse.

Yderligere oplysninger

Kulturministeriets pressetelefon: 22 76 51 16