Ny dansk musikdatabase på internettet

Radiostationer, biblioteker og private brugere skal i fremtiden have adgang til dansk musik på en særlig database via internettet.

 

Det er anbefalingerne i rapporten ”Phonofile – rapport om digital musikdistribution i Danmark”, som i dag er blevet offentliggjort af Kulturministeriet og forfatterne bag rapporten. Som konsekvens af rapporten har komponister, musikere og pladeprodu-center etableret selskabet Phonofile, der vil skabe en særlig musikdatabase med både gammel og ny dansk musik til aflytning via internettet. Musikken bliver placeret i en database på Statsbiblioteket i Århus og stilles til rådighed efter tilladelse fra de enkelte musikere og mod betaling fra eksempelvis radiostationer og andre brugere.

Kulturministeriet har støttet undersøgelsen med 475.000 kr. og kulturminister Brian Mikkelsen ser frem til etablering af en lovlig, digital adgang til dansk musik:
”Phonofile kan være med til at sikre en unik adgang til både ny og gammel dansk musik via internettet. Det kan blive et stort gennembrud for både musikerne og de radiostationer, biblioteker, og andre mulige brugere,” siger han.

Også musikbranchen har store forventninger til Phonofile, fortæller John Frandsen, formand for Dansk Komponistforening og formand for Phonofile-selskabet:
”Enkel, hurtig og fleksibel adgang til al dansk musik via nettet – og i fuld respekt for ophavsretten. Det er fremtidsperspektivet i det offensive initiativ, som musiklivets rettighedshavere nu sætter i værk sammen med Statsbiblioteket,” siger han.

Yderligere oplysninger:

Pressechef Jakob Høyer, Kulturministeriet 3392 3598
Svend Aaquist, medforfatter af rapporten 2440 8185
John Frandsen, formand for Phonofile 3313 5405 – 4495 7294 (privat)