Ny direktør for Charlottenborg Udstillingsbygning

Kulturministeriet har ansat den 51-årige kunsthistoriker Bo Nilsson i den nyoprettede stilling som direktør for Charlottenborg Udstillingsbygning.

Bo Nilsson kommer fra en stilling som chef for Liljevalchs Konsthall i Stockholm og har tidligere været bl.a. chef for Rooseum i Malmø, første intendent på Moderna Museet i Stockholm og kunstkritiker ved Sydsvenska Dagbladet.
 
Bo Nilsson har en omfattende kuratorisk erfaring og været tilrettelægger af et stort antal udstillinger - i Sverige som internationalt. Han har i Danmark bl.a. kurateret udstillinger på Louisiana, Kunstforeningen Gl. Strand samt siddet i Statens Kunstfonds billedkunstudvalg fra 2002-2005.
 
Et ansættelsesudvalg bestående af tre repræsentanter fra Udstillingsbygningens nye bestyrelse og to fra Kulturministeriet har peget på Bo Nilsson som ny direktør. Han ansættes for en periode på seks år.

Kulturminister Brian Mikkelsen udtaler:

’Vi har med Bo Nilsson fået en meget erfaren, dynamisk og faglig kompetent mand på posten som direktør for Charlottenborg Udstillingsbygning. Han har en bred viden om samtidskunsten og et stort internationalt netværk.
Med Udstillingsbygningens nye bestyrelse og nu en ny direktør er der skabt en meget perspektivrig basis for en visionær udvikling og fornyelse af Charlottenborg Udstillingsbygning.
Jeg har store forventninger til den udstillingsprofil, direktør og bestyrelse sammen vil skabe, og at Charlottenborg Udstillingsbygning bliver den markant spiller på den danske kunstscene, både dens beliggenhed og tradition tilsiger.”

Selv siger Bo Nilsson:

’Det danska har alltid betytt mycket för mig. Knud W Jensen var något av en mentor för
mig, och Charlottenborg Udstillingsbygning är en vacker utställningslokal i mitten av Köpenhamn i en dynamisk period i danskt konstliv. Vad mer kan man begära?’

Yderligere oplysninger:

Pressechef Martin Østergaard-Nielsen, tlf. 3392 3598
Kontorchef Jane Johansen Pade, tlf. 3392 3566