Ny direktør for Dansk Sprognævn

Det bliver en ekspert i lingvistik med en stor kærlighed til sprog, som skal stå i spidsen for Dansk Sprognævn. Kulturminister Mette Bock har ansat lektor og forskningsleder Thomas Hestbæk Andersen som ny direktør for Dansk Sprognævn.

Kulturminister Mette Bock siger:

”Dansk Sprognævn står overfor en ny æra med sin kommende lokation i Bogense. Når en virksomhed står overfor en større omvæltning, tager det naturligvis tid at finde sig helt til rette. Jeg er overbevist om, at med Thomas Hestbæk Andersen ved roret kommer Dansk Sprognævn godt fra start. Thomas Hestbæk Andersen har et bankende hjerte for det danske sprog og har ligeledes et stærkt ledelsesmæssigt overblik. 

Det glæder mig i den sammenhæng også, at den afgående direktør Sabine Kirchmeier kan nå at dele sine erfaringer med Thomas Hestbæk Andersen i små to måneder, inden Kirchmeier tager afsked med Dansk Sprognævn.”

Thomas Hestbæk Andersen, kommende direktør for Dansk Sprognævn, siger: 

”Jeg glæder mig til at tage fat og yde mit bidrag til, at Dansk Sprognævn også fremadrettet og fra den nye adresse vil være en vigtig stemme, når det drejer sig om dansk sprog og sprogbrug.”

Thomas Hestbæk Andersen er 43 år og pt. lektor og forskningsleder ved Institut for Sprog og Kommunikation, Syddansk Universitet. Han fik i 2003 en ph.d. i dansk fra Syddansk Universitet, og har siden opnået ledelseserfaring som forskningsleder og centerleder for Centre for Multimodal Communication, Syddansk Universitet.

Thomas Hestbæk Andersen tiltræder stillingen som direktør for Dansk Sprognævn den 1. februar 2019, og den nuværende direktør, Sabine Kirchmeier, fratræder 31. marts 2019. 

Yderligere oplysninger

Kulturministeriets pressetelefon: 22 76 51 16