Ny formand for Team Danmark

Kulturminister Joy Mogensen har udpeget borgmester Lars Krarup som ny formand for Team Danmarks bestyrelse.

Fra 1. juni og de næste fire år udgør Lars Krarup nye kræfter i Team Danmarks bestyrelse sammen med eliteatlet Sara Slott Petersen. Samtidig har kulturministeren genbeskikket tidl. elitesejler Susanne Ward og erhvervsmand Poul Sand. 

Kulturminister Joy Mogensen siger:

”Jeg er overbevist om, at Lars Krarup som formand med sikker hånd vil fortsætte det gode arbejde, Team Danmark allerede gør for vores eliteidræt herhjemme og i udlandet. Sammen med Sara Slott Petersen og Susanne Ward, der nu begge er repræsenteret i bestyrelsen, bliver Team Danmarks fokus på atleternes trivsel oprustet. Det er vigtigt, vi passer godt på vores dygtige eliteudøvere.” 

Borgmester Lars Krarup siger: 

”Jeg glæder mig over kulturministerens tillid, og ser meget frem til igen at samarbejde med de mange aktører i idrættens verden. Et krydsfelt jeg værdsatte at arbejde i, da jeg var formand for Sport Event Denmark. Arbejdet med at skabe bedst mulige vilkår, herunder arbejdsvilkår, for idrætsudøverne bliver spændende, og jeg vil gøre mit til, at Team Danmarks gode resultater fortsætter og videreudvikles.”

Bestyrelsesformand i DIF Niels Nygaard siger:

”Vi har indstillet Poul Sand og Sara Slott Petersen til Team Danmarks bestyrelse, fordi de hver især kan bidrage med solid indsigt i eliteidræt. Sara Slott Petersen får debut i Team Danmarks bestyrelse, og vi vurderer, at hendes atleterfaringer vil være værdifulde i bestyrelsesarbejdet.”

Med beskikkelse af den nye bestyrelsesformand tager bestyrelsen samtidig afsked med overborgmester Frank Jensen, som har siddet på formandsposten de sidste otte år. 

Team Danmarks bestyrelse består pr. 1. juni 2020 af:

Lars Krarup, borgmester Herning Kommune, formand (ny)

Susanne Ward, tidligere elitesejler og medlem af Aktivkomiteen (genbeskikket)

Sara Slott Petersen, elite hækkeløber (ny)

Poul Sand, erhvervsmand samt bestyrelsesmedlem (genbeskikket)

Flemming Knudsen, medlem af DIF’s bestyrelse 

Lykke Friis, direktør hos Tænketanken EUROPA 

Kenneth Kruse Larsen, studielektor ved Aalborg Universitet

Anne Engdal Stig Christensen, administrerende direktør for TV 2

Ifølge Lov om eliteidræt udpeger kulturministeren og Danmarks Idrætsforbund hver fire medlemmer af Team Danmarks bestyrelse.

Yderligere oplysninger

Kulturministeriets pressetelefon: 22 76 51 16