Ny hjemmeside skal øge respekten for ophavsretten

Kulturministeriet lancerer i dag en ny hjemmeside, der skal hjælpe borgerne til at overholde loven vedrørende kopiering af musik og film fra f. eks. internettet.

Ulovlig kopiering af musik er et af de største problemer for den danske og internationale pladebranche, der i denne tid oplever faldende salgstal. Og den nye hjemmeside – den såkaldte Infokiosk – vil rumme en overskuelig gennemgang af de ofte ganske komplicerede kopieringsregler.

Lanceringen af hjemmesiden er samtidig første tiltag i en større kampagne, som Kulturministeriet har planlagt. Kampagnens formål er at udbrede kendskabet og forståelsen for ophavsretten, således at man kan komme problemerne med ulovlig kopiering til livs.

En undersøgelse, PLS Rambøll lavede for Jyllands-Posten i 2003 viste, at to tredjedele af de unge synes, at det er acceptabelt at piratkopiere musik og downloade musik ulovligt fra internettet.

”Det er denne negative holdning, som vi vi skal have vendt,” udtaler kulturminister Brian Mikkelsen (K). ”Og jeg føler mig overbevist om, at oprettelsen af Infokiosken er et skridt i den rigtige retning. Der er ingen tvivl om, at mange danskere synes, at reglerne vedrørende kopiering af musik og film er meget komplicerede. Men hvis vi tilbyder befolkningen lettilgængelig og forståelig information om ophavsretten, så er jeg sikker på, at vi kan skabe en forståelse for nødvendigheden af denne lovgivning. Ophavsretten er et vigtigt område for dem, der skaber og distribuerer film, musik, litteratur, software osv., og ulovlig kopiering er det samme som tyveri.”

Den nye hjemmeside kan findes på www.infokiosk.dk, og den vil senere blive udbygget med mere målrettet informationsmateriale. Der er også planer om at etablere et samarbejde med uddannelsesinstitutionerne.

Yderligere oplysninger:

Pressechef Martin Østergaard-Nielsen, tlf. 33 92 35 98
Kontorchef Peter Schønning, tlf. 33 92 35 68