Ny inspirerende kulturaftale

Kulturminister Per Stig Møller indgår i dag ny kulturaftale med Kulturregion Midt- og Vestjylland.

Aftalen gælder for 2011 – 2014, og Kulturministeriet støtter nye udviklingsprojekter i aftalen med i alt 7,5 mio. kr.
 
Aftalen rummer en række indsatser, som er med til at give Midt- og Vestjylland et endnu mere sprudlende og rigt kulturliv. I aftaleperioden udvikles nogle af kulturregionens stærke kompetencer inden for bl.a. talentudvikling og kulturarv. F.eks. udføres arkæologiske undersøgelser med luftfoto, og der satses massivt på talentudvikling af børn og unge, ikke mindst i projektet Find din stemme, hvor sangkulturen skal udvikles blandt skolebørn i kommunerne.

Kulturminister Per Stig Møller siger:

”Vi skal have et rigt og mangfoldigt kulturliv i hele landet. Kulturregion Midt- og Vestjylland har taget initiativ til en række projekter, som stiler efter høj kvalitet og mangfoldighed i kulturudbuddet for at styrke den kulturelle udvikling i hele kulturregionen. Det vil jeg gerne støtte. Derfor er det en glæde at indgå en ny kulturaftale med vidt forskellige kulturprojekter, hvor mange udspringer af særlige kulturelle styrkepositioner i området, og som udvikles og gennemføres i et samarbejde på tværs af kommunegrænser. Jeg glæder mig til at se resultatet af de interessante og engagerende projekter, Midt- og Vestjylland nu sætter i gang.”

Kulturregion Midt- og Vestjylland består af et samarbejde mellem kommunerne Herning, Holstebro, Ikast-Brande, Lemvig, Ringkøbing-Skjern og Struer.

Læs mere om de nye udviklingsprojekter i kulturaftalen

Læs mere om kulturaftalen med Midt- og Vestjylland 2011 - 2014 og hent hele aftalen

Yderligere oplysninger

Kontorchef Per Voetmann, tlf.: 40 46 34 26
Kulturkonsulent Lisbet Gormsen, Sekretariat for kulturaftalen, tlf.: 40 42 04 02