Ny international jazzlancering

Kulturministeriet støtter et nyt internationalt fremstød for dansk jazz med i alt 750.000 kr. over 3 år.

Dansk Jazzforbund står i spidsen for initiativet Jazz.dk – International Jazzlancering, som skal styrke den danske jazz i udlandet. Initiativet skal køre over en 3-årig periode, og der sigtes mod en årlig økonomisk ramme på 750.000 kr.
 
Dansk jazz gjorde sig yderst positivt bemærket på årets internationale musikmesse MIDEM, og med Jazz.dk – International Jazzlancering skal dette potentiale nu indfries. 

Kulturminister Brian Mikkelsen udtaler:

”Der er behov for en satsning, der kan udklække nogle kommende ”fyrtårne”, som kan skabe øget opmærksomhed om og kendskab til dansk jazz i udlandet. Det er jo ingen hemmelighed, at dansk jazz har et flot internationalt omdømme. Nu skal vi have de nye talenter helt frem i rampelyset og ud på de internationale scener. Med Jazz.dk – International Jazzlancering får dansk jazz en ny og stærk platform til at skabe større synlighed i udlandet.”

Målet med Jazz.dk - International Jazzlancering er at bistå et udvalg af danske orkestre eller artister med internationale ambitioner og potentiale i at etablere sig på den internationale jazzscene. Som udgangspunkt arbejdes der i 3 år med 4-5 orkestre, hvor der formuleres individuelle strategiske mål og handlingsplaner i samarbejde med pladeselskab og andre samarbejdspartnere. 

Dansk Jazzforbund introducerer Jazz.dk - International Jazzlancering  i samarbejde med en række musikorganisationer og altså økonomisk støtte fra Kulturministeriet. Samarbejdet skal ses som en naturlig overbygning på det velfungerende udlandsarbejde, der allerede i dag eksisterer i de respektive organisationer. 

Yderligere oplysninger:

Carsten Lassen, Dansk Jazzforbund, tlf.: 3345 4318/4037 4318  
Pressechef Martin Østergaard-Nielsen, tlf.: 3392 3598/2469 6435