Ny kulturaftale med 26 kommuner på Sjælland og Region Hovedstaden

Kultur til alle og nye former for samarbejde

Kulturminister Uffe Elbæk indgår i dag en kulturaftale med 26 kommuner på Sjælland og Region Hovedstaden. Aftalen gælder for 2012 – 2015, og samarbejdet går under navnet KulturMetropolØresund. Kulturministeriet støtter nye indsatsområder i aftalen med i alt 11,4 mio. kr.

Kulturminister Uffe Elbæk siger:

”Med aftalen styrker vi kulturen til alle og retter særligt fokus på nye kulturbrugere samt børn og unge. Samtidig får vi med aftalen øget de kreative erhvervs vækstmuligheder og styrket samarbejdet mellem stat og kommuner og på tværs af kommunerne. Kulturen og nye samarbejdsformer er en del af løsningen på nogle af de samfundsmæssige udfordringer, som vi står over for.”

De overordnede mål med aftalen er bl.a. at udvikle stærke sociale, kreative og innovative kompetencer hos kulturregionens børn og unge, samt at kulturregionen kendetegnes ved kulturelt entreprenørskab, engagement og udfoldelseskraft.

Det er første gang, at der indgås en kulturaftale for så mange kommuner i Danmark, og på sigt ønsker kommunerne at udvide samarbejdet, så der tænkes på tværs af Øresundsregionen.

Kulturminister Uffe Elbæk siger:

”Det er imponerende, så mange kommuner og Region Hovedstaden er gået sammen om en fælles og meget ambitiøs kulturpolitisk vision for hele Øresundsregionen, så området med kulturen i front for alvor kan konkurrere med Europas storbyregioner om at tiltrække investeringer, aktivitet og ressourcer. Jeg glæder mig meget til at følge kultursamarbejdet.”

Se hvilke kommuner der indgår i aftalen (pdf)

Hent aftalen (pdf)

Læs mere om indsatsområderne (pdf)

Yderligere oplysninger

Pressechef Astrid Haug
Kulturministeriet, tlf.: 25 47 21 07

Sekretariatsleder Ketil Christensen
Kulturregionens sekretariat, tlf.: 22 70 60 66