Ny kulturaftale med trekantområdet

Kulturminister Brian Mikkelsen har underskrevet en 1-årig kulturaftale med Kulturregion Trekantområdet. Aftalen gælder for 2007.

 

Kulturregion Trekantområdet er et kulturpolitisk samarbejde mellem kommunerne Billund, Fredericia, Kolding, Middelfart, Vejen og Vejle. Et område med i alt 305.000 indbyggere. Gennem aftalen sikres en sammenhængende offentlig kulturpolitik for hele kulturregionen, som går på tværs af kommunegrænserne og som styrker dialogen mellem det kommunale og det statslige niveau.
 
I aftalen er der især fokus på 3 udviklingsprojekter. Det gælder:

   

 • Udvikling af Trekantområdets Litteraturfestival med en international profil og med en debutantaften
 • Udvikling af Biennalen for Kunsthåndværk og Design, så den omfatter de museer i kulturregionen, der beskæftiger sig med kunsthåndværk og design og inddrager relevante produktionsmiljøer og udstillingsmiljøer
 • Udvikling af grunduddannelsen indenfor musical.
   
  Kulturministeriet støtter de to projekter inden for litteratur og kunsthåndværk med i alt 475.000 kr. i 2007 fra Kulturpuljen til hele landet. I henhold til flerårsaftalen om de kunstneriske uddannelser yder Kulturministeriet også et tilskud til en videreudvikling af grunduddannelsen på Det Danske Musicalakademi i Fredericia på 1 mio. kr. årligt i 2007 og 2008 og 1,5 mio. kr. årligt i 2009 og 2010.
   
  Kulturminister Brian Mikkelsen udtaler:
  Kommunerne i Trekantområdet er helt nye spillere på banen når det gælder kulturaftaler. Det glæder mig, at vi foreløbig har indgået en 1-årig kulturaftale. Det er flot og perspektivrigt at Trekantens store og ressourcestærke kommuner vælger at satse på det tværkommunale samarbejde på kulturområdet frem for at gå hver for sig. Jeg er overbevist om, at samarbejde på tværs af kommunegrænserne er med til at løfte kulturlivet lokalt. Samtidig glæder jeg mig til at følge de spændende udviklingsprojekter i aftalen inden for litteratur, kunsthåndværk/design og musical. Det er vigtigt at man lokalt og regionalt satser på at udvikle egne særlige kompetencer og i den proces inddrager inspiration fra andre og ikke mindst fra verden omkring os.
   
  Yderligere oplysninger:
  Kontorchef Per Voetmann, tlf. 3392 9830