Ny kunstformand med mange erfaringer

Erfaringer fra både det politiske liv, det internationale kulturarbejde og udviklingen af danske kunst- og kulturinstitutioner er med i bagagen, når Søren Møller med øjeblikkelig virkning tiltræder som ny formand for Statens Kunstfons repræsentantskab.

 

Den 55-årige Søren Møller er beskikket af kulturminister Brian Mikkelsen til at bestride den prestigefyldte post som formand for repræsentantskabet i Statens Kunstfond, hvor han blandt andet skal følge fondens arbejde og være mellemled mellem Kulturministeriet og kunstfondens bestyrelse og tremandsudvalg. Samtidig er det repræsentantskabet, der foretager indstiller til kulturministeren om tildelinger af livsvarige ydelser til kunstnere.

Søren Møller er til dagligt rådmand for Miljø- og Teknikforvaltningen i Odense Kommune, hvor han også har været undervisnings- og kulturrådmand. I mange år har han været meget aktiv i det danske kunst- og kulturliv og er blandt meget andet formand for Det Danske Kulturinstitut og landsformand for Folkeligt Oplysningsforbund. Med sit engagement for kulturlivet har han også været en af drivkrafterne bag etableringen af spillestedet Rytmeposten, børnekulturhuset Fyrtøjet, Brandts Klædefabrik samt arbejdet med den odenseanske teaterscene.

Netop den brede profil er optimal for posten, mener kulturministeren.

”Med sine mange evner og erfaringer fra kulturlivet og det politiske liv kan Søren Møller tilføre både engagement og gennemslagskraft til Statens Kunstfond. Jeg er overbevist om, at han kan skabe et godt samarbejde både internt i fonden og i forhold til ministeriet og den danske kunstverden,” udtaler ministeren.

Yderligere oplysninger:

Søren Møller kan kontaktes via sit forkontor Odense Kommune på 66148814-2000 inden kl. 12.
Andre henvendelser til ministeriets pressechef Jakob Høyer, 3392 3598