Ny markant kulturaftale

Kulturminister Per Stig Møller indgår i dag ny kulturaftale med Kulturregion Midt- og Vestsjælland.

Aftalen gælder for 2011 – 2014, og Kulturministeriet støtter nye udviklingsprojekter i aftalen med 3,9 mio. kr.

Aftalen rummer en række indsatser, som er med til at give Midt- og Vestsjælland et endnu mere inspirerende og rigt kulturliv. I aftaleperioden udvikles nogle af kulturregionens stærke kompetencer inden for bl.a. talentudvikling og kulturarv. Der satses for eksempel massivt på at synliggøre en unik kulturhistorisk periode i Midt- og Vestsjællands historie med Vikingetid og Middelalder og at udvikle børn og unges kulturelle kompetencer.

Kulturminister Per Stig Møller siger:

Vi skal have et rigt og mangfoldigt kulturliv i hele landet. Kulturregion Midt- og Vestsjælland har taget initiativ til forskellige projekter, som stiler efter høj kvalitet og mangfoldighed i kulturudbuddet for at styrke den kulturelle udvikling i hele kulturregionen. Det vil jeg gerne bakke op om. Derfor er det en glæde at indgå en ny kulturaftale, hvor vidt forskellige kulturprojekter udvikles og gennemføres i et samarbejde på tværs af kommunegrænser. Jeg glæder mig til at se resultatet af de markante projekter, Midt- og Vestsjælland nu sætter i gang.”

Kulturregion Midt- og Vestsjælland består af et samarbejde mellem kommunerne Holbæk, Kalundborg, Lejre, Odsherred, Ringsted, Roskilde, Slagelse og Sorø.

Hent aftalen (pdf)

Læs mere om udviklingsprojekterne

Yderligere oplysninger:

Kontorchef Per Voetmann, Kulturministeriet
Tlf.: 40 46 34 26

Kultur- og fritidschef Eva Ormstrup
Sekretariat for kulturaftalen
Tlf.: 59 66 64 05
Mobil: 24 98 97 44