Ny public service-kontrakt for DR

Som opfølgning på medieaftalen for 2012-2014 har kulturministeren og DR indgået en ny public service-kontrakt for DR for 2013-2014. Med den nye kontrakt er der gennemført mindre detailregulering af DR’s public service-virksomhed. Samtidig er der indført større gennemsigtighed i forhold til DR’s fordeling af ressourcer på forskellige public service-formål.

Kulturminister Marianne Jelved siger: 

”Med den nye public service-kontrakt får DR større fleksibilitet, når stationen skal tilrettelægge sineprogrammer. Samtidig fremgår det klart af kontrakten, hvilke forpligtelser DR skal opfylde for licensmidlerne. Eksempelvis at DR skal styrke samarbejdet med danske teatre og betjeningen af handicappede. 

Derfor er jeg glad for den nye kontrakt, som er blevet til på baggrund af en konstruktiv dialog med DR og de mediepolitiske ordførere for partierne bag medieaftalen.

Desuden vil jeg gerne fremhæve, at det bliver specificeret, hvilke DAB-radio-kanaler DR skal tilbyde.”

Der indgår krav om styrkelser på bl.a. følgende områder:

 

     

  • DR skal styrke samarbejdet med danske teatre generelt og Det Kongelige Teater specielt om formidlingen af scenekunsten på tv.
  • DR skal styrke sine tilbud inden for den rytmiske musik.
  • DR’s betjening af handicappede, hvor DR bl.a. skal tekste indhold på dr.dk samt udvide sine tilbud inden for tegnsprogstolkning, oplæsning af undertekster ved fremmedsproget indhold og synstolkning.
  • DR skal tilstræbe generel tilgængelighed af god teknisk kvalitet og tilstrækkelig kapacitet til det indhold, som DR stiller til rådighed via internettet.
  •  

 Hent public service-kontrakten (pdf)

Yderligere oplysninger

Afdelingschef Jesper Hermansen,
Kulturministeriet, tlf.: 41 39 38 66

Kulturministeriets pressetelefon, tlf.: 22 76 51 16