Ny pulje skal få dagtilbud og kulturinstitutioner til at arbejde sammen

Nu kan dagtilbud, kulturinstitutioner og kommuner søge støtte til at lave nye samarbejder. Puljen er en del af Kulturministeriets strategier for børn og unges møde med kunst og kultur.

For at få mere kunst og kultur ind i små børns hverdag har Kulturministeriet over de næste tre år afsat 3 mio. kr. til at støtte nye partnerskaber mellem dagtilbud og kulturinstitutioner. 

Kulturminister Marianne Jelved siger: 

”Når børn møder kunst, er de på lige fod. Kunsten kan ses, høres og føles og kræver ingen særlige forudsætninger. Kunsten inspirerer til mange aktiviteter sammen. Derfor er det vigtigt, at alle børn sammen får mulighed for at møde kunst og kultur allerede fra vuggestuen.”   

I udvælgelsen af partnerskaber vil der blive lagt vægt på at udvikle eksisterende og nye langsigtede samarbejdsformer. Partnerskaber skal understøtte arbejdet med kunst- og kulturelementerne i dagtilbud.   

Til udvalgte projekter vil der blive knyttet følgeforskning, netværksmøder og en afslutningskonference, så de kan bruges som inspirationsmodeller over hele landet.  

Puljen kan søges fra 18. december 2014 og har ansøgningsfrist 7. april 2015 kl. 12.00.

Baggrund for puljen 

Puljen er en del af Kulturministeriets strategier ”Det begynder med børn og unge”, som der i alt er afsat 40 mio. kr. til. Ud over tre separate strategier for små børn, skolebørn og unge er der en række tværgående initiativer, der skal sikre koordinering, synlighed og videndeling. Inspireret af folkeskolereformen og Åben Skole skal dagtilbud og kulturinstitutioner i højere grad indgå samarbejder for at forbedre mulighederne for at dagtilbud over hele landet inddrager lokale kulturaktører.   

Yderligere oplysninger 

Anne-Kristine Mortensen, konsulent i Kulturstyrelsen, tlf.: 33 73 33 78
Kulturministeriets pressetelefon, tlf. 22 76 51 16