Nye medlemmer og formænd for Statens Kunstfonds tremandsudvalg udpeget

Kulturminister Brian Mikkelsen har udpeget nye medlemmer og formænd for tremandsudvalgene under Statens Kunstfond.

Ministeren udtaler:

”Jeg synes at den nye besætning i Kunstfondens tremandsudvalg fra januar 2005 på fornemmeste vis kan matche de kunstneriske og faglige kapaciteter, der sidder i udvalgene i dag. Det er en virkelig stærk blanding af erfaringer og kompetencer fra både ind- og udland, og Statens Kunstfond er med de nye navne rigtig godt rustet til at fortsætte sit store og vigtige arbejde for at fremme og udvikle den skabende kunst i Danmark.”

Med ministerens udpegninger får de kunstkyndige tremandsudvalg følgende sammensætning:

     

  • Det billedkunstneriske indkøbs- og legatudvalg: Professor Jesper Christiansen (fmd.), maler Anette Harboe Flensburg og billedhugger Sophia Kalkau.
  • Det billedkunstneriske udvalg for kunst i det offentlige rum: Professor Jesper Christiansen (fmd.), arkitekt og billedkunstner Poul Ingemann og billedkunstner Jørgen Carlo Larsen
  • Litteraturudvalget: Forfatter og journalist Bo Green Jensen (fmd.), forfatter Anne Marie Ejrnæs, professor Henk van der Liet (hol., Amsterdam).
  • Tonekunstudvalget for den klassiske musik: Direktør Erik Bach (fmd.), komponist Fuzzy (Jens Wilhelm Pedersen) og komponist Niels Marthinsen
  • Tonekunstudvalget for den rytmiske musik: Direktør Erik Bach (fmd.), komponist Susi Hyldgaard og komponist Harald Haugaard.
  • Arkitekturudvalget: Arkitekt Christoffer Harlang (fmd.), arkitekt Signe Cold og arkitekt Johan Celsing (sv., Stockholm).
  • Film- og teaterudvalget: Teaterdirektør Ole Bornedal (fmd.), scenograf Nina Flag-stad og instruktør Alexa Ther.
  • Kunsthåndværk- og designudvalget: Grafiker Mia Okkels (fmd.), tekstilformgiver Kirsten Nissen og professor Kerstin Wickman (sv., Stockholm)

De otte udvalg har til næste år ca. 78 mio. kroner til uddeling blandt danske kunstnere – bl.a. til legater, præmieringer, indkøb og kunstopgaver i det offentlige rum. Dermed er Statens Kunstfond sammen med Kunstrådet det mest betydningsfulde organ i det danske kunststøttesystem. Udvalgene udpeges for en treårig periode.

Yderligere oplysninger:

Pressechef Martin Østergaard-Nielsen 3392 3598
Fuldmægtig Jakob Broberg Lind 3392 3599