Nye medlemmer til Bedømmelseskomiteen for Nordisk Råds Musikpris

Kulturminister Bertel Haarder har udpeget sanger Hanne Boel og komponist, dirigent og musiker Bo Holten til ordinære medlemmer af den danske Bedømmelseskomité for Nordisk Råds Musikpris samt saxofonist og komponist Lotte Anker som suppleant.

Med udpegningen af de nye medlemmer ønsker kulturministeren at sætte fokus på nordisk musik med folkelig gennemslagskraft. Musikprisen har i mange år manglet genklang i de nordiske befolkninger, og Bertel Haarder har derfor peget på tre nye medlemmer til Nordisk Råds Musikpris bedømmelseskomite, som tilsammen har solid musikfaglig kompetence og kan være med til at give musikprisen fornyet interesse hos befolkningen.

Kulturminister Bertel Haarder siger:

”Den nordiske musik lever og udvikler sig hele tiden i nye retninger. Men alt for få mennesker er klar over, hvilke musikalske oplevelser der venter i vores nordiske nabolande. Efter min opfattelse spiller Nordisk Råds Musikpris en vigtig rolle i forhold til at synliggøre nordisk musik. Tilsammen kan Hanne Boel, Bo Holten og Lotte Ankers musikfaglige kompetencer bidrage til at skabe en rummelig musikpris, som også inkluderer den musik, helt almindelige borgere i Norden lytter til.”

De nye medlemmer tager over efter den danske komponist Peter Bruun og komponist, sangskriver og producer Kirstine Stubbe Teglbjærg.

Fakta om Nordisk Råds Musikpris:

Nordisk Råds Musikpris blev stiftet i 1965 og skulle i begyndelsen uddeles hvert tredje år til en komponist fra et af de nordiske lande. Siden 1990 er prisen blevet uddelt hvert år; hvert andet år til en komponist (skabende) og hvert andet år til enkelte musikudøvere eller grupper. Prisen gives uden genrebegrænsninger til en nulevende komponist eller en gruppe. Værket skal leve op til høje kunstneriske krav og betragtes som nyskabende inden for sin genre.

Nordisk Råds Musikpris uddeles hvert år i forbindelse med Nordisk Råds prisgalla, som i år finder sted i København den 1. november 2016.

Yderligere oplysninger

Kulturministeriets pressetelefon, tlf.: 22 76 51 16