Nyt skuespilhus tegnes af danske arkitekter

Det Kgl. Teater og dansk teaters nye skuespilhus på Kvæsthusbroen i København skal tegnes af de danske arkitekter Boje Lundgaard og Lene Tranberg, der har vundet den store arkitektkonkurrence og en førstepræmie på 1. mio. kr.

Det offentliggjorde kulturminister Brian Mikkelsen i dag som formand for den jury, der også har talt repræsentanter fra Det Kgl. Teater, Københavns Kommune samt ingeniør- og arkitektfagdommere. Siden udskrivelsen af arkitektkonkurrencen i sommeren 2001 indkom 333 forslag fra arkitekter over hele verden – og heraf er 289 blevet optaget til bedømmelse. Juryens valg er faldet på et stilrent og unikt forslag, der er tegnet som en del af nabolaget omkring Kvæsthusbroen. Og facader af glas og kobber gør sit til, at det nye skuespilhus også udnytter sin placering ved havnefronten til fulde.

”Forslaget kan skabe en perle af et nyt skuespilhus. Som skuespilhus vil det kaste glans over dansk teater. Og som byggeri vil det sprede sin skønhed over havnefronten og hele hovedstaden,” udtaler kulturministeren.

Byggeriet af det nye skuespilhus indledes efter planen i sommeren 2004 og ventes færdigt til efteråret 2007. Skuespilhuset får to scener – en stor med 750 pladser og en mindre med 275 pladser – samt restaurant, café og stort offentligt område foran huset med direkte udsyn til resten af havneområdet.

Samtlige forslag, der er optaget til bedømmelse i konkurrencen, vil fra den 31. maj til den 16. juni 2002 være udstillet i Christians Den 4.’s Bryghus, Frederiksholms Kanal 29, København K. Link til konkurrencens resultater

Yderligere oplysninger:

Pressechef Jakob Høyer 3392 3598
Ledelsessekretær Susanne Weihe Dam 3392 3876