Odrupgaard udvider - Zaha Hadid til Danmark

Den 6. oktober 2003 tager kulturminister Brian Mikkelsen det første spadestik til impressionistmuseet Ordrupgaards nye tilbygning, som er tegnet af den internationalt kendte arkitekt Zaha Hadid.

Prisen for bygningen er 43,6 mio. kr., og er finansieret af Kulturministeriet med 29,5 mio. kr. og af fondsstøtte på henholdsvis 9,7 mio. kr. fra Fonden Realdania og 4,4 mio. kr. fra Augustinus Fonden.

Beliggende i en stor park tæt ved Dyrehaven er det statslige museum Ordrupgaard med sine bygninger og inventar et fristed og en kulturhistorisk perle, som rummer en af Nordeuropas betydeligste samlinger af franske malerier fra det 19. og 20. århundrede.

I 2001 valgte en enig dommerkomité den irakisk-britiske Zaha Hadid som vinder af en projektkonkurrence om en tilbygning til Ordrupgaard. I sin bedømmelse lagde dommerkomitéen vægt på, at tilbygningen ”søger det enestående, et klart arkitektonisk udsagn, der føjer nye kvaliteter til stedets bygnings- og landskabsmæssige egenart”.

Kulturminister Brian Mikkelsen udtaler:

”Som minister både for kunsten og for arkitekturen glæder det mig, at Ordrupgaard nu beriges med et enestående og visionært bygningsværk af internationalt format. Med udbygningen sikres det, at museets fine malerisamling kan bevares og videreføres til gavn og glæde for kommende generationer”.

Zaha Hadid vil være til stede ved markeringen af igangsætningen af byggeriet.

Yderligere oplysninger:

Museumsdirektør på Ordrupgaard, Anne-Birgitte Fonsmark, tlf. 3964 1183
Afdelingschef i Kulturministeriet, Steen Kyed, tlf. 3392 9820