Øget fokus på idrætspolitik

Det danske EU-formandskab til efteråret skal bruges til at skabe øget kamp mod doping og styrke det frivillige foreningsliv. Begge temaer skal blandt andet drøftes på en stor sportsministerkonference i Århus til november.

Det mener kulturminister Brian Mikkelsen, der nu har etableret en arbejdsgruppe til at kortlægge området samt lægge op til en bred diskussion om det fremtidige EU-samarbejde om idrætspolitikken. Formelt er idrætsområdet ikke en del af EU-samarbejdet, men Brian Mikkelsen vil gennem uformelle møder og nedsættelsen af den nye arbejdsgruppe skabe fokus på forbedringer i det frivillige idrætsliv og bekæmpelsen af doping, hvor ministeren under EU-formandskabet bliver medlem af bestyrelsen hos WADA, World Anti Doping Agency.

Bestræbelserne vil kulminere med afholdelsen af en konference for alle sportsministrene i EU i slutningen af november. Konferencen afholdes i Århus.

”Når doping dukker op i flere og flere sportsgrene, er det altafgørende med en international indsats. Derfor er EU-formandskabet en enestående mulighed for at øge fokus på det område. Samtidig ser jeg gerne en EU-debat om gevinsten ved de mange frivillige i idrætslivet,” udtaler kulturministeren.

Arbejdsgruppen består af repræsentanter fra de tre idrætsorganisationer samt Kulturministeriet:

     

  • Kontorchef Søren Riiskjær, Kulturministeriet (formand)
  • Generalsekretær Karl Chr. Koch og direktionssekretær Morten Bagsgaard, Dan-marks Idrætsforbund
  • Generalsekretær Henning Brix og idrætspolitisk konsulent Steen Tinning, DGI
  • Generalsekretær Svend Møller og administrationschef Jan Steffensen, Dansk Firmaidrætsforbund
  • Specialkonsulenterne Hanne Petersen og Lasse Lindhard, Kulturministeriet

Yderligere oplysninger: 

Kontorchef Søren Riiskjær 3392 9832 eller 2342 3690
Pressechef Jakob Høyer 3392 3598